Hlavní obsah

Sparťanský hokejista Zelenka myl okna v cizí rodině

PRAHA

Nejlepší střelec sparťanské historie Jiří Zelenka vyměnil hokejku za stěrku a další potřeby na mytí oken. Tedy alespoň pro tentokrát. Vyhlášený bavič totiž v nedávné klubové soutěži "Na špinavá okénka nejlepší je Zelenka" slíbil vítězi, že se postará o tradiční předvánoční povinnost.

Článek

A v pondělí pro něj nastal den D. Za asistence fotografů a novinářů se v podvečer hlásil v bytě rodiny Vidmanových v Praze na Červeném Vrchu. K jeho štěstí šlo o byt 2+1; kdyby soutěž vyhrál například majitel některého obchodního domu, byl by Zelenkův úsměv určitě o hodně trpčí.

I tak se ale pětatřicetiletý hráč musel vrátit hodně do minulosti. "Okna jsem myl tak naposledy před 20 lety, to jsem pomáhal mámě," vzpomínal Zelenka a pochvaloval si pokrok v mycích technikách. "Dříve jsem to dělal jarem a novinami. Dnes jsem používal stěrky, bylo to s nimi mnohem jednodušší," řekl.

Se svou prací však nakonec příliš spokojen nebyl. "Nic převratného to nebylo, ale snažil jsem se to udělat co nejlépe, abych nezkazil vánoční úklid. Budu se radši ještě co nejdéle držet hokeje, doma nechám tuhle starost manželce," tvrdil hráč, kterému pomáhaly tři sličné roztleskávačky mistrovského klubu. "Obáváme se ale, že nám teď doma vyčtou, že doma ty okna tolik nemyjeme," smály se cheerleaders.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články