Hlavní obsah

Šupler doplnil nominaci o šest hráčů ze slovenské extraligy

BRATISLAVA

Hokejisté Slovenska už mají kompletní nominaci na úterní přípravný zápas v pražské Sazka Aréně proti České republice a následné dva domácí duely se Švýcarskem. Trenér Július Šupler po pátečním extraligovém kole doplnil do týmu šest hráčů z domácí soutěže a v současné době má ve výběru 28 hokejistů, mezi nimž je i devět krajánků z české extraligy.

Článek

Z Košic byli pozváni brankář Miroslav Lipovský s útočníkem Michelem Miklíkem, ze Skalice duo forvardů René Školiak s Peterem Kocákem, útočník Dávid Buc z Popradu a obránce Ivan Ďatelinkq z Martinu. Buc, Ďatelinka a Kocák jsou nováčky v národním týmu.

Zápas s českou reprezentací určitě vynechá košický útočník Gabriel Špilár, který má zdravotní potíže. "Gabo má zánět nosních dutin a je pod antibiotiky. Pokud se jeho zdravotní stav zlepší, připojí se k mužstvu před zápasem v Popradu. Na nedělní sraz jsme místo něj pozvali mladého popradského útočníka Dávica Buce," řekl na oficiálních stránkách Slovenského hokejového svazu Šupler.

Poté, co pro zranění vypadl z mužstva českobudějovický obránce René Vydarený, zastupují české kluby ve slovenské nominaci Ján Lašák s Miroslavem Hlinkou a Radovanem Somíkem z Pardubic, Michal Hudec z Českých Budějovic, Karol Sloboda ze Slavie, třinecký Tomáš Malec, Peter Fabuš z Plzně, Tibor Melichárek ze Sparty a František Skladaný z Karlových Varů.

Po úterním utkání v Praze čeká Slováky nejdříve v pátek v Popradu duel se Švýcarskem a o den později odveta v Košicích.

Nominace:
Brankáři: Karol Križan (MODO Hockey/Švéd.), Ján Lašák (Pardubice/ČR), Marcel Melicherčík (Poprad), Miroslav Lipovský (Košice),
obránci: Peter Klepáč, Ivan Ďatelinka (oba Martin), Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Čechov/Rus.), Ivan Majeský (Linköping/Švéd.), Tomáš Malec (Třinec/ČR), Karol Sloboda (Slavia Praha/ČR), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/Rus.),
útočníci: Marcel Haščák, Dávid Buc (oba Poprad), René Školiak, Peter Kocák (oba Skalica), Miroslav Hlinka, Radovan Somík (oba Pardubice/ČR), Peter Fabuš (Plzeň/ČR), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Rudolf Huna (Košice), Tibor Melichárek (Sparta Praha/ČR), Juraj Mikúš (Skalica), Andrej Podkonický (Čechov/Rus.), Peter Sivák (Žilina), František Skladaný (Karlovy Vary/ČR), Gabriel Špilár (Košice), Michel Miklík (Košice).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec