Hlavní obsah

Ceny na moskevském turnaji získali jen hokejisté Ruska a Finska

MOSKVA

Hokejisté domácího Ruska a Finska získali všechny ceny pro nejlepší hráče turnaje Channel One Cup, druhého dílu seriálu Euro Hockey Tour, který v neděli skončil v Moskvě. Brankář Alexander Jerjomenko a útočník Oleg Saprykin byli nejlepší na svých postech podle direktoriátu turnaje i mínění novinářů, kteří je zařadili do ideální sestavy. Kanadské bodování v Moskvě vyhrál Fjodorov, Hřebejk skončil druhý.

Článek

Jerjomenka a Saprykina doplnil mezi trojicí nejlepších hráčů finský obránce Mikka Luoma, který se však do All Star nedostal. V té ruskou dvojici doplnili krajané Daniil Markov, Fjodor Fjodorov a Finové Pasi Puistola s Esou Pirnesem.

Žádný český hráč se mezi "vyvolené" nedostal. Na předešlém turnaji EHT v Helsinkách byl v All Star alespoň útočník Jan Marek.

Ruský hokejista Fjodor Fjodorov vyhrál kanadské bodování turnaje Channel One Cup, který v neděli skončil v Moskvě. Útočník vítězné sborné nasbíral ve třech zápasech pět kanadských bodů za tři branky a dvě asistence a zároveň se stal nejlepším střelcem druhého dílu série Euro Hockey Tour.

Druhé místo obsadil český útočník Štěpán Hřebejk, který si připsal čtyři body za dva góly a dvě finální asistence. Čeští hokejisté stejně jako vítězné Rusko nastříleli na turnaji jedenáct branek, a tak jsou v popředí kanadského bodování i Václav Skuhravý, Petr Kumstát a Jakub Klepiš. Navrátilci do pražské Slavie ale rozhodčí jeden gól upřeli a chybně jej napsali Romanu Červenkovi. Jinak by měl Klepiš stejnou bilanci jako Hřebejk.

Český tým na druhou stranu inkasoval nejvíce branek, což poznamenalo statistiky brankářů Milana Hniličky a Lukáše Mensatora.

Kanadské bodování:
1. Fjodorov (Rus.) 3 zápasy/5 bodů (3 branky + 2 asistence), 2. Hřebejk (ČR) 3/4 (2+2), 3. Immonen (Fin.) 3/4 (1+3) 4. Skuhravý, Kumstát (oba ČR), Saprykin, Něprjajev (oba Rus.), Pirnes (Fin.) všichni 3/3 (2+1), 9. Klepiš (ČR) 3/3 (1+2), 10. Pihlman (Fin.) 3/3 (0+3).
Střelci:
1. Fjodorov (Rus.) 3 branky, 2. Hřebejk, Skuhravý, Kumstát (všichni ČR), Pirnes (Fin.), Saprykin, Morozov (oba Rus.), Persson (Švéd.) 2, ...Čermák, Rolinek, Červenka, Klepiš, Bulis (všichni ČR) 1.
Nahrávači:
1. Immonen, Pihlman (oba Fin.) oba 3 asistence, 3. Kutlák, Hřebejk, Klepiš (všichni ČR), Aalto (Fin.), Pereťjagin, Něprjajev, Kurjanov, Zinovjev, Fjodorov (všichni Rus.), Hedin (Švéd.) všichni 2.
Nejtrestanější hráči:
1. Mäntymaa (Fin.) 14 trestných minut, 2. Thörnberg (Švéd.) 12, 3. Melichar (ČR), Kutějkin (Rus.) a Nurdgren (Švéd.) všichni 8
Brankáři podle průměru inkasovaných branek na zápas:
1. Jerjomenko (Rus.) 0,68, 2. Larsson (Švéd.) 2,54, 3. Venahen (Fin.) 3,00, 4. Mensator (ČR) 4,07, 5. Tarkki (Fin.) 4,62, 6. Backlund (5,08), 7. Hnilička (ČR) 6,30.
Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:
Brankář: Alexander Jerjomenko (Rusko),
Obránce: Mikko Luoma (Finsko),
Útočník: Oleg Saprykin (Rusko).
All Star: Jerjomenko - Pasi Puistola (Finsko), Daniil Markov (Rusko) - Saprykin, Fjodor Fjodorov (Rusko), Esa Pirnes (Finsko).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články