Hlavní obsah

Ruští giganti dostali košem. Reprezentační tahoun Kovář prodloužil o tři roky s Zugem

Praha

Kroužili kolem něj ruští giganti. Na českého reprezentačního útočníka Jana Kováře pomýšlely ty nejlepší kluby Kontinentální hokejové ligy, za pět let strávených v Magnitogorsku si v tamější soutěži totiž udělal obrovské jméno. Jenže ruským zájemcům dal devětadvacetiletý centr košem. Písecký odchovanec se totiž dohodl na novém tříletém kontraktu se švýcarským Zugem, do něhož zamířil před začátkem probíhající sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Aktuálně vedoucí celek švýcarské nejvyšší soutěže to v pondělí oznámil na svých oficiálních stránkách. Součástí kontraktu je však i doložka, která Kovářovi v případě mimořádné zajímavé nabídky umožní po sezonách 2020/21 a 2021/22 zamířit do KHL.

„Všechno je tady skvělé. Tým, klub, liga, fanoušci i život. Rodina se tady cítí na sto procent pohodlně. Těším se, že spojím budoucnost s tímto ambiciózním klubem," uvedl Kovář, kterému se ve Švýcarsku před necelými dvěma měsíci narodil druhý syn.

Kovář, účastník ZOH v Pchjongčchangu v roce 2018 a šesti světových šampionátů, je v probíhající sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem lídra švýcarské ligy. Ve 44 zápasech vstřelil 12 gólů a přidal 29 asistencí. V tabulce produktivity celé soutěže mu patří osmá příčka.

„Jan je jedním z nejlepších centrů v Evropě. Je klíčovým hráčem týmu a má u nás důležitou roli. Splnil všechna naše očekávání a i v nadcházejících letech bude základním kamenem našeho týmu," je nadšený z prodloužení smlouvy s Kovářem generální manažer Zugu Reto Kläy.

Reklama

Související témata: