Hlavní obsah

Podle deníku Kommersant byli ruští hokejisté v Moskvě jasně nejlepší

MOSKVA

Deník Kommersant v pondělí vřele souhlasil s komentářem trenéra Aloise Hadamczika po nedělním moskevském zápasu českých hokejistů s ruskou reprezentací. Hadamczik prohlásil, že Rusové byli při svém vystoupení na letošním ročníku Channel One Cupu "silní absolutně ve všech aspektech".

Článek

"Nedělní zápas byl pro ruskou reprezentaci v podstatě finálovým: Češi byli jediní, kdo ji mohl v případě výhry v základním hracím čase v turnaji přeskočit. Ale neuběhla ani polovina třetiny a vítězná varianta začala pro Česko vypadat velmi málo pravděpodobně," pochválil ruský deník hru domácího celku.

Ruští útočníci jsou podle Kommersantu často kritizováni za neochotu dohrávat útočné akce do úplného konce, ale Fjodor Fjodorov s Alexejem Morozovem dali českému týmu góly, které přesně takové umění vyžadovaly. Hadamzcik si pak vzal oddechový čas, který podle listu dokázal zabránit vzrůstající panice v českém celku, a podivná pasivita ruských obránců umožnila na třetí pokus českému týmu snížit.

"V závěrečné třetině už ale otázka, kdo v zápase zvítězí, nebyla tou zásadní. Bylo jasné, že to bude Rusko, které tak krátce po měsíc starém vítězství v Karjala Cupu vyhraje i další z letošních etap Euro Hockey Tour. Aktuální byly jen prognózy, jak vysoké bude skóre," dodal deník.

Češi nakonec ruské reprezentaci podlehli 1:5, ale výsledek prý pro ně mohl být ještě daleko ostudnější. Velmi jim však pomáhal gólman Lukáš Mensator a jeho dobře postavené tyče.

Reklama

Související témata: