Hlavní obsah

Pardubice na úvod Spengler cupu prohrály s Kanaďany

DAVOS/PRAHA

Hokejisté Pardubic prohráli ve svém prvním vystoupení na Spenglerově poháru v Davosu 3:4 s Týmem Kanada po samostatných nájezdech a připsali si tak první bod do tabulky turnaje. Ve Švýcarsku měl český tým utkání dobře rozehrané, po brankách Pivka a Rolinka vedl 2:0. Nakonec byli ovšem Pardubičtí rádi za vyrovnávací branku Tvrdíka na 3:3. Zápas musely po bezbrankovém prodloužení rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Kanaďané.

Článek

Tým Kanada, který je složen převážně z kanadských hráčů účinkujících v evropských soutěžích, inkasoval jako první. V 16. minutě využili Pardubičtí početní převahu, na Pivkův pokus byl kanadský gólman Curtis Joseph krátký.

Zatímco v první třetině viděli diváci jen jednu branku, druhé dějství přineslo hned čtyři. Bohužel třikrát lovil z vlastní branky pardubický Lašák. Ve 22. minutě sice zvýšil na 2:0 Rolinek, potom ovšem svěřenci trenéra Simpsona převzali otěže zápasu. O první úspěch Kanaďanů se postaral Gamache, jejich druhý a třetí gól byl jen otázkou času. Pardubičtí se dopouštěli mnoha faulů, které soupeř v přesilové hře dokázal využít.

V poslední třetině se vývoj hry úplně otočil. Kanadský tým už nebyl tak aktivní jako v předchozí části a doplatil na to ve 49. minutě. Brankář Joseph byl pod obrovským tlakem, kterému nedokázal čelit, čehož využil Tvrdík k vyrovnávací brance na 3:3 a dovedl tak zápas do prodloužení.

V něm branka nepadla, a tak o vítězi utkání rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější kanadský výběr a Pardubice tak zakončily utkání se ziskem jednoho bodu. V dalším zápase Spenglerova poháru se ve čtvrtek Perníkáři střetnou s ruským týmem Salavat Ufa.

Team Kanada - Moeller Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Jackmann (Keller, Sarault), 26. Law (Gamache, Jackman), 33. Vigier (Murphy, Green), rozhodující nájezd McTavish - 16. Pivko (Hlinka, Snopek), 23. Rolinek (Tvrdík), 50. Tvrdík (Hlinka, Blažek). Rozhodčí: Vinerborg (Švéd.), Levonen (Fin.) - Wehrli, Wirth (oba Švýc.). Vyloučení: 9:13. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 841.
Sestava Pardubic: Lašák - Snopek, Šeda, Havíř, Posmyk, Nikolov, Koma, Stettler, Linhart - Rolinek, Hlinka, Pivko - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Somík, Pucher, Cetkovský - Joggi, Koukal, Zohorna. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: