Hlavní obsah

Sparta porazila i Davos a je ve finále Super Six

PETROHRAD

Ve výborných výkonech pokračují hokejisté pražské Sparty na turnaji mistrů Super Six v ruském Petrohradě. Po čtvrteční výhře nad finským Oulu český šampión v pátek v divizi Ivana Hlinky porazil HC Davos 6:4 a postoupil do nedělního finále. Skvělou střeleckou formu předvedl Tomáš Netík, který Švýcarům nasázel hattrick.

Článek

Švýcaři měli ve čtvrtek volno a na Spartu pořádně vlétli. Už ve 41. sekundě se po buly českého legionáře Josefa Marhy dostal k puku Mike Maneluk a otevřel skóre. Sparta vyrovnala o šest minut později, přesilovkový pas Jana Hanzlíka zužitkoval Tomáš Netík. Švýcaři ale ještě do přestávky opět získali vedení díky přesilovkovému gólu Marhy.

Český šampión ale v polovině utkání dvakrát udeřil a získal vedení. Nejprve v další početní výhodě Martin Štrba nadvakrát překonal Genoniho a za 91 sekund získal Spartě náskok parádní bombou Jiří Vykoukal. Pohodu svěřenců Františka Výborného podtrhl po kombinaci s Tonem Netík. Davos ale dokázal odpovědět Wieserem.

Hned po příchodu ze šaten završil hattrick Tomáš Netík a Sparta mířila za postupem do nedělního finále. Davos ještě dokázal snížit Helfensteinem po další přihrávce Marhy, více už Švýcaři nestihli. Naopak ještě 24 sekund před koncem inkasovali do prázdné branky z hole Tibora Melichárka.

Sparta po výhře nad Oulu na Super Six opět zvítězila a v neděli ji čeká boj o celkové prvenství. Ve druhém pátečním duelu se v divizi Alexandra Ragulina od 19:30 střetnou švédské MODO a Slovan Bratislava.

Sparta Praha - HC Davos 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Netík (Hanzlík), 29. Štrba (Vykoukal, Ton), 31. Vykoukal (Štrba, Netík), 35. Netík (Ton), 41. Netík, 60. Melichárek - 1. Maneluk (Marha), 14. Marha (Crameri, Ambühl), 39. Wieser (Burgler), 53. Helfenstein (Maneluk, Marha). Rozhodčí: Ország (SR), Poljakov - Šichanov (oba Rus.), Kaspar (Rak.). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 1326.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Hanzlík, Tabaček, Jerofejevs, Černošek - Ton, Štrba, Netík - Melichárek, Langhammer, Dragoun - Hromas, Vaic, Podlešák - Mrňa, Becker, Protivný. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Davos: Genoni - Gianola, Niinimaa, J. von Arx, Blatter, Winkler, Crameri, Stoop, Furrer - Riesen, R. von Arx, Daigle - Helfenstein, Marha, Maneluk - Bürgler, Ambühl, D. Wieser - Leblanc, Gartmann, Randegger. Trenér: Arno del Curto.
Tabulka:
1. Sparta Praha2200011:76
2. Davos100014:60
3. Kärpät Oulu100013:50

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko