Hlavní obsah

Rychlé vedení nám spíše uškodilo, soudil po prohře se Spartou Marha

Ani solidní výkon českého útočníka Josefa Marhy nepomohl hokejistům Davosu k úspěchu nad pražskou Spartou na turnaji Super Six. Marha se podílel na třech ze čtyř branek švýcarského mistra, přesto v pátek odcházel z Ledového paláce v Petrohradu zklamaný po prohře 4:6.

Článek

Jedním z důvodů, proč Davos proti českému šampiónovi neuspěl, byla podle Marhy paradoxně úvodní rychlá branka po 41 vteřinách hry. "Myslím si, že nám gól v první minutě spíše ublížil. Pak jsme polevili, Sparta za to vzala a my jsme ji nechali diktovat tempo zápasu. Do tlaku jsme se dostali až v posledních deseti minutách, ale už to nestačilo," uvedl Marha v rozhovoru pro ČTK a deník Sport.

Sparta podle něj vyhrála zcela zaslouženě, ale i díky řadě přesilových her. "Podle mého byl rozhodčí hrozný. Sparta si zasloužila vyhrát, ale dost zákroků na nás nepískl. Proti nám ale jo a Sparta z toho dala dva góly. Už je to ale za námi, nemá cenu to rozebírat. Často jsme hráli v oslabení a to se pak těžko dostává do zápasu," podotkl rodák z Hradce Králové.

Fakt, že Davos hrál naposledy soutěžní zápas 4. ledna a poté v jeho mužstvu řádila chřipka, se prý v pátek neprojevil. "To ne. My jsme všichni v pořádku. Asi pět zraněných kluků zůstalo v Davosu, ale už by se měli začít pomalu vracet," uvedl Marha.

Zatímco ve čtvrtek měl Davos na turnaji volno, Spartě zápas neuškodil. Spíše naopak. "Byli rozehranější. Někdy to může ublížit, když se vám pár kluků zraní nebo se nedaří, ale oni byli v tempu. Měli jiskru, náboj," ocenil Marha hru vítězného týmu.

Davos v Petrohradě pokračuje v nevýrazných výkonech z této sezóny. Ve švýcarské lize je až šestý, nevydařil se mu ani prosincový Spengler Cup v domácím prostředí. I proto v Davosu od turnaje v Rusku moc neočekávali. "My jsme tady nebyli favoriti. Brali jsme to zápas od zápasu. Je špatné, že jednou prohrajete a je po turnaji. Teď nás v sobotu čeká utkání jen o prestiž," dodal k duelu s finským Kärpätem Oulu.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice