Hlavní obsah

Netík si první hattrick mezi seniory schoval do Petrohradu

PETROHRAD

Až v Petrohradu při turnaji evropských mistrů Super Six se útočník pražské Sparty Tomáš Netík dočkal svého první hattrick v seniorském hokeji. A hned hodně důležitého. Díky jeho třem gólům v pátek Sparta porazila Davos a postoupila do finále, což se žádnému českému týmu v krátké novodobé historii turnaje nepovedlo. Zároveň si pražský klub vylepšil renomé po loňské nevydařené účasti.

Článek

"Čekal jsem na něj. Už jsem k tomu měl párkrát naběhnuto v lize, ale nikdy mi to nebylo přáno. Dnes se to povedlo," radoval se Netík, který si hned schoval puk jako cennou vzpomínku.

Sparťané mohou i díky němu cítit zadostiučinění. "Před rokem jsme byli od médií i hokejových odborníků strašně kritizováni, což jsme si zasloužili. I když to bylo hodně specifické. Letos jsme sem jeli s tím, že nám nikdo nevěřil, měli jsme ještě těžší skupinu a zvládli jsme oba zápasy. Je to super pocit," řekl Netík v rozhovoru pro ČTK a deník Sport.

Sparta v pátek také poprvé v sezóně dala více než pět branek v jednom utkání a výborně se jí daří i v přesilových hrách, kterých využila už šest. "Prostě nám to vychází a daří se nám. Ta bilance je fantastická. Možná nám pomohlo, že Finové hráli oslabení strašně staticky a my jsme měli hodně času. Vždy je to o kousku štěstí a teď ho máme," radoval se člen úderné elitní formace.

Vydařené zápasy dodávají týmu i síly, které rychle ubývají. "Já jsem na tom docela dobře. Když dáte tři góly, tak jste na tom dobře. Euforie to spláchne. Navíc postupujeme do finále, což je krásné," řekl Netík. Z nahuštěného programu v extralize, který nyní doplní tři utkání v Rusku, však celkově radost nemá. "Každý ví, že máme plno zápasů, ale já jsem rád, že tady mohu být," zdůraznil Netík.

Netík se dívá na finálovou účast se optimisticky. "Výzev jsme tady měli moc a trochu nám to vyhovovalo. Nikdy tady český klub nic nedosáhl a my jsme ve finále. Třeba budeme hrát s ruským klubem, který tu ještě neprohrál. My si to chceme užít a budeme hrát na milión procent," dodal Netík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko