Hlavní obsah

Oulu porazilo na závěr Super Six Davos 6:1

PETROHRAD

Hokejisté finského Kärpätu Oulu porazili v závěrečném zápase základní části turnaje evropských mistrů Super Six švýcarský Davos 6:1 a obsadili ve skupině A konečnou druhou pozici. Dvěma góly se na výhře týmu, za který hrají Michal Broš, Ondřej Kratěna a Jan Novák, podílel útočník Janne Pesonen. Novák v předposlední minutě výhru zpečetil. Dres Davosu oblékl Josef Marha.

Článek

Souboj týmů, které po porážkách od Sparty Praha neměly šanci postoupit do finále, začalo lépe Oulu. Finský šampión se ujal vedení v sedmé minutě, kdy se Sahlstedova přihrávka odrazila za záda brankáře Berry od Normia. Úvodní gól ale musel odsouhlasit až videorozhodčí.

Druhou branku mohl přidat ještě v první třetině Laamanen, ale švýcarský gólman byl tentokrát pozorný. Kapituloval až ve 24. minutě, kdy jej z trestného střílení za Marhův faul překonal Pesonen. Hlavní hvězda Kärpätu se prosadila i v polovině zápasu a přiblížila Finy k výhře.

Davosu se však i díky důraznému Marhovi podařilo snížit, ale zápas otočit nedokázal. Oulu mohlo čtvrtý gól přidat při více než minutové přesilovce pěti proti třem. Sice neuspělo, ale mrzet jej to moc nemuselo. Ve 38. minutě Berra nezachytil nahození zpoza modré čáry a bylo to 4:1.

Švýcaři se sice snažili ve třetí části stav změnit, ale místo snížení opět inkasovali. V předposlední minutě utkání se gólu dočkal i Novák, kterému pozici připravil Kratěna.

Výsledek - skupina A - divize Ivana Hlinky:
Kärpät Oulu - HC Davos 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Normio (Sahlsted, Aaltonen), 27. Pesonen z trest. střílení, 30. Pesonen (Hyvönen, Laamanen), 38. Aarnio (Karppinen, Paakkolanvaara), 45. Paakkolanvaara (Kratěna, Kuusela), 59. Novák (Kratěna, Kuusela) - 34. Daigle (Marha, Niinimaa). Rozhodčí: Ország (SR), Vinnerborg (Švéd.) - Michalevič, Šichanov (oba Rus.). Vyloučení: 4:7, navíc Niinimaa (Davos) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2330.
Konečná tabulka skupiny:
1. Sparta Praha2200011:76
2. Kärpät Oulu210019:63
3. Davos100025:120

Reklama