Hlavní obsah

Marek: Ve finále proti Spartě to budeme mít těžké

PETROHRAD

Hokejový útočník Jan Marek se v nedělním finále turnaje evropských mistrů Super Six postaví proti svým bývalým spoluhráčům ze Sparty. Centr Metallurgu Magnitogorsk, který před dvěma lety pomohl českému týmu k titulu v extralize, tomu však velký význam nepřikládá.

Článek

"Připravím se na to stejně jako na každý jiný zápas. Těším se, že si zahraji proti svým a na tři hodinky zapomenu, že jsou to moji kamarádi. Budu se snažit být lepší než oni a bylo by fajn, kdybychom vyhráli," řekl Marek po sobotní výhře nad Slovanem Bratislava, která posunula ruský klub do finále.

Očekává, že ruský favorit soutěže bude mít proti Spartě těžkou úlohu. "Viděl jsem zápas Sparty s Davosem a kluci byli uvolnění a v pohodě. Hrají ve výborné formě a hlavně jako jeden muž," uvedl Marek.

Českým hráčům se zatím v Petrohradu proti Spartě dařilo. V zápase s Oulu dominovali Michal Broš a Ondřej Kratěna, v utkání s Davosem zase Josef Marha. Marek by se vůbec nezlobil, kdyby je napodobil. "Neměl bych nic proti. Když ale vidím, co nedám za šance... Dnes jsem měl prázdnou branku, obmotal jsem se kolem brankáře a nějaká hokejka mi to vypíchne. To je šílené. Byl bych rád, kdyby mi to vyšlo, ale pokud vyhrajeme a dá góly někdo jiný, tak mi to vadit nebude," tvrdil Marek.

Magnitogorsk se proti Slovanu trápil

I kvůli jeho nepřesné koncovce se v sobotu Magnitogorsk proti Slovanu trápil a nemohl najít recept na pozorně bránící slovenský tým. "Mrzí mě, že jsem nedal gól. Už nevím, co dělat. Opakuje se to v každém zápase. Dokážu se dostat do šancí, v každém střídání si naše řada vytvořila šance, ale jsem dřevěný," kroutil hlavou Marek.

Očekával, že souboj se Slovanem bude náročný. "Slovan už v zápase s MODO potvrdil, že má dobré mužstvo a podle jmen je to zkušený tým. Čekali na naši chybu, až budou moci vyrazit do brejku," uvedl Marek. Navíc se Slovan dostal do vedení. "Pak už to bylo těžké. V naší třetině skoro nebyl rozbruslený led. Měli jsme řadu šancí, spoustu střel, ale jejich brankář Sasu Hovi byl výborný. Říkal jsem to klukům před zápasem, pamatuji si ho z české ligy. Ještěže jsme dali jeden gól a měli více štěstí v nájezdech," oddechl si Marek.

Reklama