Hlavní obsah

IIHF představila podobu medailí pro mistrovství světa

CURYCH

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) ve středu představila podobu medailí, o něž bude na letošním mistrovství světa v Kanadě bojovat šestnáctka zúčastněných týmů. Stalo se tak i vzhledem ke stoletému výročí IIHF symbolicky přesně 100 dnů před zahájením turnaje.

Foto: www.iihf.com

Medaile pro úspěšné účastníky MS v hokeji 2008

Článek

Nové medaile pro 72. ročník světového šampionátu, který uspořádají kanadská města Halifax a Québec od 2. do 18. května, jsou vyvedeny v retro-stylu. Na jejich přední straně je vyobrazen brankář z dřívějších hokejových časů, na druhé pak logo IIHF, připomínající 100. výročí od založení federace v roce 1908.

Stejný portrét brankáře v historické výstroji s čepicí na hlavě byl již na medailových sadách mistrovství světa v letech 1947 až 1955 a poté i v období 1963 až 1975.

Světový šampionát v kolébce hokeje bude vrcholem oslav výročí a právě domácí výběr bude největším favoritem turnaje. "Javorové listy" budou obhajovat mistrovský titul z minulého šampionátu v Rusku, ale proti jejich vyhlídkám hovoří historická bilance: posledním týmem, jemuž se podařilo dobýt titul v domácím prostředí, byl v roce 1986 bývalý Sovětský svaz.

Reklama