Hlavní obsah

Švédsko se na domácím turnaji EHT představí bez Forsberga

STOCKHOLM

Hokejisté Švédska se na třetím turnaji seriálu Euro Hockey Tour, kterým budou na začátku února Švédské hry, představí bez útočníka Petera Forsberga. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, olympijský vítěz a mistr světa sice začal minulý týden trénovat v rodném Örnsköldsviku a kouč národního týmu Bengt-Ake Gustafsson naznačil, že by jej mohl do týmu pro domácí klání zařadit, nakonec se tak ale nestalo.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Forsberg kvůli dlouhodobým problémům s nohou nehrál od konce minulé sezóny, kariéru však oficiálně neukončil. Původně měl startovat již v listopadu na turnaji Karjala, ale bolesti v noze jeho start znemožnily. Jeho návrat do švédského reprezentačního dresu se nakonec neuskuteční ani tentokrát.

V dvaadvacetičlenné nominaci má největší, pětičlenné zastoupení vedoucí tým švédské ligy HV 71. Gustafsson pozval pouze jednoho nováčka Daniela Widinga z Brynäs, další tři ale nominoval na přípravné utkání se Slovenskem, které Švédy čeká 5. února ve Västeräs. V něm by měla debutovat i opora švédské juniorské reprezentace na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let Patrik Berglund. Pozvánku do týmu dostali i dva krajánci z ruské superligy Nils Ekman a Andreas Johansson.

Švédští hokejisté se na úvod LG Hockey Games utkají ve čtvrtek 7. února s Ruskem, v sobotu budou soupeři českého týmu a v neděli zakončí klání severským derby proti Finsku. Na akci se představí jako obhájci loňského prvenství, turnaj v sedmnáctileté historii vyhráli celkem devětkrát.

Nominace Švédska na LG Hockey Games:
Brankáři: Stefan Liv (HV 71), Daniel Larsson (Djurgaarden IF),
obránci: Johan Akerman, David Petrasek (oba HV 71), Daniel Fernholm (Linköping), Frederik Lindgren (Skelleftea), Jan Sandström (Lulea), Sanny Lindström (Timra), Jonas Frögren (Färjestad), Kenny Jönsson (Rögle),
útočníci: Tony Martensson, Mattias Weinhandl (oba Linköping), Martin Thörnberg, Johan Davidsson (oba HV 71), Patric Hörnqvist (Djurgaarden), Karl Fabricius (Frölunda), Daniel Widing (Brynäs), Rickard Wallin (Färjestad), Linus Videll (Södertälje), Fredrik Warg (MODO Hockey), Nils Ekman (Chimik MO/Rusko), Andreas Johansson (Petrohrad/Rusko).

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno