Hlavní obsah

Jašin se nakonec v nominaci Ruska na LG Hockey Games neobjevil

MOSKVA

Bez útočníka Alexeje Jašina z Jaroslavle se představí na únorovém třetím dílu Euro Hockey Tour, LG Hockey Games ve Stockholmu, hokejisté Ruska. Kouč Vjačeslav Bykov sice bývalou hvězdu NHL měl v širším výběru, ale nakonec ji do konečného čtyřiadvacetičlenného týmu nevzal.

Článek

Do sestavy sborné se ale po téměř šesti letech vrací čtyřiatřicetiletý útočník Andrej Nikolišin z Čeljabinsku, který byl v roce 1993 na mistrovství světa v Německu u posledního zlatého úspěchu Ruska. Ve Švédsku se tentokrát neobjeví nejproduktivnější duo ruské ligy Alexej Morozov a Danis Zaripov z Kazaně. V kádru jsou tři svěřenci českého trenéra Vladimíra Vůjtka z Dynama Moskva - obránce Daniil Markov a útočníci Dmitrij Afanasenkov a Fjodor Fjodorov.

Rusové ve Stockholmu mohou už před posledním dubnovým turnajem o Pohár České pojišťovny v České republice rozhodnout o svém triumfu v Euro Hockey Tour. Po dvou podnicích mají na kontě 15 bodů a sedmibodový náskok na druhé Finsko. Sborná vstoupí do turnaje ve čtvrtek 7. února proti domácímu Švédsku, o dva dny později ji čeká Finsko a v neděli v poledne narazí na Českou republiku.

Nominace Ruska na LG Hockey Games ve Stockholmu (7.- 10 února):
Brankáři: Michail Birjukov (Tver), Semjon Varlamov (Jaroslavl), Alexandr Jerjomenko (Ufa)
Obránci: Vitalij Aťjušov, Jevgenij Birjukov (oba Magnitogorsk), Alexej Jemelin, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Sergej Pereťagin (Petrohrad), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Andrej Kutějkin (Ufa), Daniil Markov (Dynamo Moskva)
Útočníci: Dmitrij Afanasenkov, Fjodor Fjodorov (oba Dynamo Moskva), Nikolaj Kuljomin, Denis Platonov (oba Magnitogorsk), Alexej Michnov, Ivan Něprjajev (oba Jaroslavl), Oleg Saprykin, Pjotr Ščastlivyj (oba CSKA Moskva), Maxim Sušinskij (Petrohrad), Anton Kurjanov (Omsk), Sergej Mozjakin (Chimik Moskevská oblast), Andrej Nikolišin (Čeljabinsk), Alexej Těreščenko (Ufa).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko