Hlavní obsah

Forsberg chce zpět do NHL, start ve švédské lize odmítl

STOCKHOLM

Švédský hokejový útočník Peter Forsberg chce po vleklých problémech se zraněními znovu hrát v NHL a odmítl proto angažmá ve švédské lize. Jak ve čtvrtek informoval jeho mateřský klub MODO, který byl jedním z nejvážnějších uchazečů o slavného hráče, Forsbergovo rozhodnutí bylo vcelku očekávané.

Foto: ČTK

Švéd Peter Forsberg s individuálními trofejemi NHL - ilustrační fotografie

Článek

Podle deníku Aftonbladet projevují o Forsberga zájem až tři desítky klubů. "Vše se rozhodne do 26. února, kdy je v NHL konec přestupního období," konstatoval Forsberg bez bližších podrobností.

Jeho rozhodování však značně omezuje touha hrát za celek, který má šanci získat Stanleyův pohár. Z tohoto pohledu, zdůraznil Aftonbladet, vypadá nejpravděpodobněji Philadelphia, za kterou už v minulosti hrál. Forsberg však údajně vyjednává i s Detroitem a s Rangers, ačkoli právě v případě newyorského týmu je šance na Stanley Cup poměrně malá.

Forsberg ve čtvrtek pro švédský tisk nekomentoval ani to, zda bude s MODO nadále alespoň trénovat. Nevyjádřil se ani k možnosti nastoupit při turnaji LG Hockey Games za národní mužstvo, v němž by se po nucené přestávce rozehrál. Na všechny otázky odpovídal jen nejasným: "Uvidíme". Trenér Bengt-Ake Gustafsson však znovu zopakoval, že reprezentační dveře jsou pro Forsberga dál otevřené.

Čtyřiatřicetiletý Forsberg se nedávno podrobil operaci chodidla, avšak navzdory plánům na návrat do zámoří údajně ještě stále neví, zda jeho zraněná noha návrat do vrcholového hokeje vůbec vydrží a zda s aktivní kariérou nebude muset skončit nadobro. Dosud posledním Forsbergovým klubem v NHL byl Nashville.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec