Hlavní obsah

Yzerman bude opět generálním manažerem hokejistů Kanady na MS

CALGARY

Bývalý slavný hokejový útočník Steve Yzerman dostane podruhé za sebou možnost vést kanadskou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v pozici generálního manažera. Někdejší dlouholetý detroitský kapitán si tuto funkci vyzkoušel s úspěchem již loni, kdy získala Kanada v Rusku titul mistrů světa.

Foto: www.detroitredwings.com

Bývalý kapitán hokejistů Detroitu Steve Yzerman

Článek

Letos je tato funkce o to prestižnější, že se poprvé uskuteční šampionát v kolébce hokeje. V rámci stoletého výročí založení Mezinárodní hokejové federace IIHF se bude konat turnaj v Québeku a Halifaxu od 2. do 18. května.

"Práce s kanadskou reprezentací na loňském mistrovství pro mě byla skvělou zkušeností. Jsem velice rád, že dostanu příležitost si to zopakovat," prohlásil dvaačtyřicetiletý viceprezident Detroitu.

Yzerman byl ikonou Red Wings dvacet sezón, během nichž získal s týmem tři vítězství ve Stanleyově poháru. S kanadskou reprezentací startoval na osmi velkých akcích, největšího triumfu se dočkal v roce 2002 na olympiádě v Salt Lake City. Hokejovou kariéru ukončil před dvěma lety kvůli vleklým zdravotním problémům.

Reklama