Hlavní obsah

Otec a syn Royové dostali disciplinární trest za účast v bitce

QUEBEC

Že otřepané přísloví o jablku nepadajícím daleko od stromu stále platí, dokazuje i aktuální případ otce a syna Royových. Jeden z nejlepších hokejových brankářů historie a nynější trenér Patrick Roy byli spolu se synem Jonathanem v kanadské juniorské soutěži QMJHL potrestáni za účast na bitce v sobotním utkání zákazem startu dohromady ve 12 zápasech.

Článek

Nyní dvaačtyřicetiletý Roy, čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu a člen Síně slávy, platil vždy za bouřliváka a málokdy vynechal příležitost poprat se při zápase. Jeho geny podědil i osmnáctiletý Jonathan, jenž chytá za klub Québec Remparts, kde starší Roy dělá generálního manažera a trenéra.

Právě otec a syn Royové se v sobotu v utkání s Chicoutimi Sagueneens ocitli v centru na juniorské úrovni málo vídané rvačky. Pozornost na sebe strhl především mladší Roy, jenž se podobně jako kdysi jeho otec pustil do bitky se svým protějškem v brance. Kvůli tomu, že napadl a zbil Bobbyho Nadeaua, a faktu, že následně ukázal ve známém gestu vztyčený prostředníček divákům v hale, dostal Jonathan od disciplinární komise soutěže trest na sedm zápasů a pokutu 500 dolarů.

Jeho slavného otce zachytily kamery, jak vybízí svého syna k souboji, a nesmí kvůli tomu pět zápasů na střídačku. "Kdybych lépe zvládl situaci, nemusel se Jonathan dostat do této pozice," omluvil se Patrick Roy s odstupem dvou dnů za své chování v zápase, k němuž se vyjadřovali i vysocí kanadští politici a bude ho prošetřovat i quebecká policie.

Několikazápasové tresty dostalo po rvačce dalších pět hráčů i trenér domácího mužstva. Oba kluby navíc musejí zaplatit pokutu 4000 dolarů.

Reklama