Hlavní obsah

Bylo to mnohem lepší, řekl Sýkora po výhře 9:0 nad Polskem

TORUŇ

Také ve svém druhém utkání na mistrovství světa hokejistů do 18 let divize IA si čeští reprezentanti s chutí zastříleli. Po středeční výhře 7:1 nad Litvou porazili ve čtvrtek domácí Polsko 9:0 a zatím s přehledem kráčí za cílem v podobě návratu mezi elitu. Další tři překážky však ještě zbývá překonat, mezi nimi i nebezpečný Kazachstán, který má na kontě rovněž dvě výhry a dosud neinkasoval.

Článek

"Zápas jsme zvládli mnohem lépe než ve středu. Základem byla lepší příprava před utkáním," řekl spolupracovníkovi ČTK spokojený trenér Marek Sýkora. Úvod duelu přitom vyšel lépe Polákům, kteří se již v patnácté vteřině dostali do samostatného úniku. "To byla jediná větší chyba. Ale nijak výrazně jsem se nerozčiloval. Nemělo smysl vytvářet na hráče ještě větší tlak. Už takhle je naše touha po výhrách velká," uvedl Sýkora.

Nejen výsledek, i předvedená hra byla podle něho oproti středečnímu duelu s Litvou lepší. "Rychleji jsme k soupeřovým hráčům přistupovali. Snažili jsme se je přitlačit do útočného pásma, z čehož pramenilo několik pěkných akcí našeho týmu," podotkl Sýkora. Před utkáním dopsali trenéři na soupisku Zdeňka Okála. "Dobře zapadl k pardubickým útočníkům Kousalovi se Stoklasou," chválil výkon čtvrté formace Sýkora.

"Každý se chce ukázat, my nejsme výjimka," prohlásil Okál. Zlínský útočník se na výhře podílel trefou v polovině zápasu. "Dostal jsem perfektní přihrávku před bránu a stačilo jen nastavit hokejku," popsal pátý gól v polské síti. "Poláci hodně rychle odpadli. Chtěli jsme si zastřílet stejně jako v odpoledním utkání Kazaši," připomněl obránce Radko Gudas výhru Kazachstánu 9:0 nad Litvou.

Další utkání sehrají mladí Češi v sobotu proti Ukrajině. "Páteční trénink jsme zrušili, zahrajeme si pouze fotbálek. Odpoledne pak vyrazíme do nákupního centra," uvedl trenér Sýkora.

Reklama

  3 : 1 Česko - Rakousko 3 : 1 47. min Živě
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  5 : 1 Kladno - Vsetín 5 : 1 26. min Živě
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín