Hlavní obsah

Útočník Pálffy hokejistům Slovenska na MS nepomůže

BRATISLAVA

Hokejisté Slovenska se budou muset na nadcházejícím mistrovství světa v Kanadě obejít bez pomoci útočníka Žigmunda Pálffyho. Zkušený hráč a nejvýraznější osobnost letošního ročníku slovenské extraligy svou účast zvažoval, ale nakonec se rozhodl trenéru Júliusovi Šuplerovi omluvit.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Žigmund Pálffy dres Slovenska na letošním MS neoblékne

Článek

"Setkali jsme se osobně v sobotu a dvě hodiny jsme spolu mluvili. Po důkladném zvážení situace se nakonec rozhodl, že se nezapojí do závěrečné přípravy reprezentace a nepocestuje s námi do Kanady," řekl Šupler na oficiální internetové stránce slovenského svazu. Podle něj jde o definitivní stanovisko šestatřicetiletého hráče.

Bývalá opora New York Islanders, Los Angeles a Pittsburghu startovala na dvou olympijských turnajích a pěti mistrovstvích světa. V roce 2002 se Pálffy podílel na zisku historických zlatých medailí z MS. Celkem za Slovensko odehrál 64 zápasů a vstřelil 35 branek. "Jeho rozhodnutí akceptuji, Žiga si vážím," dodal Šupler.

V letošní sezóně, kterou odehrál za mateřskou Skalici, nasbíral Pálffy v 59 zápasech včetně play-off 99 kanadských bodů za 37 branek a 62 asistencí. V základní části byl s 75 body nejproduktivnějším hráčem soutěže, v play-off poté výrazně pomohl Skalici k postupu do semifinále.

Reklama

Související témata: