Hlavní obsah

Osmnáctka slavila návrat mezi hokejovou elitu jako zisk titulu

TORUŇ

Oslavy, které si takřka nezadaly se ziskem titulu, propukly v polské Toruni v táboře české hokejové reprezentace do 18 let, poté co si tým Marka Sýkory zajistil v neděli po roce návrat do elitní kategorie mistrovství světa. Po vysoké výhře nad Kazachstánem 7:0 už na tom nezmění nic ani úterní duel se Slovinskem.

Článek

"Po zápase jsme měli velkou radost. Trenéři nám v šatně děkovali, pak jsme si s chutí zazpívali 'Dú valaši dú', písničky od Queenů a další pecky," popsal spolupracovníkovi ČTK chvíle po nabytí jistoty útočník Dominik Pacovský.

V šatně však oslavy postupu zdaleka neskončily. "Na hotelu jsme to pak taky docela rozjeli. Nakonec jsme šli oslavovat na pokoj, kde jsme se sešli celé mužstvo. Asi po dvou hodinách nás trenéři poslali spát s tím, že nás ještě čeká zápas proti Slovinsku a oslavovat můžeme až po turnaji," vyprávěl centr Jan Kovář. Oslavy prý proběhly v relativním klidu. "Nikdo si na nás ani nestěžoval, jenom ředitel hotelu za námi přišel, že děláme nepořádek ve výtahu. Jinak nic," usmál se další člen úspěšného týmu Jan Stránský.

Slovinsko nepodcení

Mladí hokejisté měli dnes celý den volno a s programem naložili různě. "Někteří kluci si šli zahrát fotbal na stadion, my jsme se rozhodli, že si půjdeme prohlédnout město," uvedl obránce Milan Dóczy. "Mají tady sochu astronoma Mikuláše Koperníka oblečeného do fotbalového dresu," přispěchal Stránský s poznatkem o slavném rodákovi.

Mužstvo ale ještě čeká souboj se Slovinskem, které nechtějí Sýkorovi svěřenci podcenit. Soupeř navíc nemá jistotu záchrany. "Strach z nich nemáme. Chceme určitě vyhrát, aby pak oslavy byly co nejlepší a my nepostoupili jen díky lepšímu vzájemnému zápasu. Budeme chtít poslat Slovince do skupiny C," řekl Kovář.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články