Hlavní obsah

Rusko má před EHT čtyři posily z NHL, Kovalčuk asi hrát nebude

Čtyři posily ze zámořské NHL má k dispozici před turnajem o pohár České pojišťovny trenér hokejistů Ruska Vjačeslav Bykov. V přípravě v Novogorsku trénovali s týmem beci Dmitrij Kalinin z Buffala, Denis Grebeškov z Edmontonu a útočník Maxim Afinogenov z Buffala.

Článek

V nominaci je i hvězdný útočník Ilja Kovalčuk z Atlanty, který se má ale k týmu připojit v těchto dnech a pravděpodobně do závěrečného dílu Euro Hockey Tour nezasáhne.

Kalinin, Grebeškov i Afinogenov se však objeví v sestavě ve čtvrtečním utkání proti Finsku, kterým vstoupí sborná v 18:00 středoevropského času v Moskvě do turnaje. Rusové mohou v utkání potvrdit triumf v Euro Hockey Tour, protože nyní vedou před Suomi o sedm bodů. Po přesunu do Liberce narazí sborná v sobotu na Švédsko a o den později ji čeká český tým.

Nominace Ruska:
Brankáři: Alexandr Jerjomenko (Ufa), Semjon Varlamov (Jaroslavl), Michail Birjukov (Tver),
obránci: Jevgenij Medvěděv, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Andrej Kutějkin, Vitalij Proškin (oba Ufa), Daniil Markov (Dynamo Moskva), Jevgenij Varlamov (Magnitogorsk), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Sergej Pereťagin (Petrohrad), Dmitrij Vorobjov (Togliatti), Dmitrij Kalinin (Buffalo/NHL), Denis Grebeškov (Edmonton/NHL),
útočníci: Alexej Morozov, Sergej Zinovjev, Danis Zaripov (všichni Kazaň), Maxim Sušinskij, Konstantin Gorovikov (oba Petrohrad), Pjotr Sčastlivij, Jevgenij Arťuchin (oba CSKA Moskva), Ivan Něprjajev (Jaroslavl), Alexej Těreščenko (Ufa), Fjodor Fjodorov (Dynamo Moskva), Sergej Mozjakin (Chimik Moskevská oblast), Nikolaj Kuljomin (Magnitogorsk), Maxim Afinogenov (Buffalo/NHL), Ilja Kovalčuk (Atlanta/NHL).

Reklama

Související témata: