Hlavní obsah

Šatan hokejisty Slovenska na MS neposílí, Višňovský ano

Bez útočníka Miroslava Šatana z New Yorku Islanders se budou muset obejít na mistrovství světa v Kanadě hokejisté Slovenska. Tradiční opora má totiž problémy s kolenem. Naopak pozitivní zprávy má generální manažer týmu Peter Bondra u obránce Ľubomíra Višňovského z Los Angeles, který měl pohmožděnou ruku, ale na šampionátu budu hrát.

Článek

"Ľubo Višňovský se bude připravovat v Los Angeles se spoluhráči, kteří budou hrát také na mistrovství světa. K výpravě se připojí 27. dubna v Halifaxu," řekl oficiálním internetovým stránkám Slovenského svazu ledního hokeje trenér Július Šupler. "U Mira Šatana to nevypadá dobře. Jeho šance hrát na mistrovství světa je velmi malá," dodal.

V nejbližších hodinách budou Slováci zjišťovat situaci u obránce Andreje Meszároše, jehož Ottawa už vypadla v prvním kole Stanleyova poháru s Pittsburghem. V současné době má Šupler v přípravě tři posily ze zámoří. V kádru jsou beci Branislav Mezei z Floridy, Andrej Sekera z Buffala a útočník Marcel Hossa z Phoenixu.

V kádru je také sedm hokejistů, kteří působili v uplynulé sezoně v české extralize - brankář Ján Lašák z Pardubic, obránci Richard Stehlík ze Sparty, René Vydarený z Českých Budějovic a útočníci Peter Fabuš z Plzně, Tibor Melichárek ze Sparty, Andrej Podkonický z Liberce a Radovan Somík z Pardubic.

Z hráčů v NHL už přišel Šupler o Jozefa Stümpela z Floridy a Michala Handzuše z Los Angeles, z evropských soutěží ztratil kvůli zdravotním problémům Tomáše Surového z Linköpingu, Petera Sejnu z Curychu a omluvil se Ľuboš Bartečko z Luley. Na účast na šampionátu nekývla ani hvězda domácí soutěže Žigmund Pálffy ze Skalice.

Reklama

Související témata: