Hlavní obsah

Premiérový ročník hokejové Ligy mistrů se bude losovat v pátek

CURYCH

V pátek 25. dubna se hokejisté pražské Slavie a Českých Budějovic dozvědí jména soupeřů v premiérovém ročníku evropské Ligy mistrů. Úřadující český mistr má jistotu, že nenarazí na ruského (Ufa), finského (Oulu) a švédského (HV 71) šampióna. Všechny čtyři celky totiž byly zařazeny do prvního koše. České Budějovice, které se do soutěže kvalifikovaly jako vítěz základní části extraligy, byly zařazeny do třetího koše.

Článek

Dvanáct účastníků soutěže bude rozlosováno do čtyř tříčlenných skupin, v kterých se celky utkají systémem doma-venku. Podle pravidel soutěže na sebe nemohou narazit týmy z jedné země. Do semifinále postoupí vítězové, které opět čekají dva zápasy - doma a venku. Stejným systémem se hraje i finále.

Hracími dny Ligy mistrů byly zvoleny středy. Před startem soutěže se uskuteční od 12. do 14. září kvalifikační turnaj, v kterém se Košice, Bern a Norimberk utkají o poslední volné místo. Liga mistrů bude poté zahájena 8. října, finálové duely se uskuteční 21. a 28. ledna.

Každý účastník hlavní soutěže má garantovaný příjem 300 tisíc eur, za každé vítězství v základní skupině navíc dostane 50 tisíc eur. Další příjmy mohou úspěšné kluby získat při postupu do semifinále (200 tisíc eur), do finále (500 tisíc eur) a celkový šampión získá rovný milión eur.

Reklama