Hlavní obsah

Česko dokázalo získat ze zámoří nejvíc posil

PRAHA

Tolik posil z NHL jako Česko nemá pro letošní hokejový šampionát v Quebeku a Halifaxu zajištěna žádná jiná evropská reprezentace. Spokojeni snad mohou být jen Finové, kteří mají jistých už sedm jmen včetně řady es a ještě doufají, že povolení v Minnesotě dostane brankář Bäckström.

Článek

Naopak Švédi jsou hodně smutní, největší hvězdy, Alfredsson z Ottawy i Sundin z Toronta, jim start na MS odmítly. Podobně jsou na tom Rusové, pro něž je výraznou akvizicí jen střelec Kovalčuk. Švýcarům se povedlo získat kvalitní brankářskou dvojici, Němcům zase duo obránců.

Doslova záplavu omluvenek ze zámoří má na stole slovenský kouč Šupler. Obránci Meszáros, Chára i útočníci Šatan, Radivojevič, Handzuš, Nagy, Zedník, Stümpel, Demitra se ze zdravotních či rodinných důvodu omluvili a trenér jen doufal, že v noci dostane pozitivní zprávu od nejproduktivnějšího krajana v NHL Gáboríka, jenž v Minnesotě čekal na výsledek lékařské prohlídky.

Domácí Kanadě odmítl včera účast brankář Brodeur z New Jersey.

Hráči z NHL na MS pro evropské výběry
ŠVÉDSKO
Tellqvist (b, Phoenix), Ersberg (b, Los Angeles), Edler (o, Vancouver), N. Wallin (o, Carolina), Stralman (o, Toronto), Nilsson (ú, Edmonton)
RUSKO
Grebeškov (o, Edmonton), Kalinin (o, Buffalo), Afinogenov (ú, Buffalo), Kovalčuk (ú, Atlanta), Radulov (ú, Nashville)
FINSKO
Rämö (b, Tampa Bay), Pitkänen (o, Edmonton), O. Jokinen (ú, Florida), N. Kapanen (ú, Phoenix), J. Jokinen (ú, Tampa Bay), T. Ruutu (Carolina), M. Koivu (ú, Minnesota)
SLOVENSKO
Višňovský (o, Los Angeles), Mezei (o, Florida), Sekera (o, Buffalo), Marcel Hossa (ú, Phoenix)
ŠVÝCARSKO
Hiller (b, Anaheim), Gerber (b, Ottawa)
NĚMECKO
D. Seidenberg (o, Carolina), Schubert (o, Ottawa)
SLOVINSKO
Kopitar (ú, Los Angeles)

Reklama

Související témata: