Hlavní obsah

Šestinásobný mistr ze Vsetína bude hrát druhou hokejovou ligu

Hokejisté Vsetína se po roční odmlce vracejí do hierarchie mistrovských soutěží v zemi. Šestinásobný český mistr, kterému vloni Asociace profesionálních klubů neudělila extraligovou licenci, bude hrát od příští sezóny místo Blanska druhou ligu, tedy třetí nejvyšší soutěž. Klub to potvrdil na dnešní tiskové konferenci.

Foto: /www.hc-vsetin.cz

Bývalý útočník Vsetína Miroslav Barus - ilustrační fotografie

Článek

"Uzavřeli jsme s HC Blansko smlouvu o převodu práv na druhou ligu, což dnes posvětil i výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje," řekl bývalý vsetínský hokejista Stanislav Pavelec, který vystupuje jménem nově založené společnosti Valašský hokejový klub.

Stejnojmenné občanské sdružení bylo vytvořeno za účelem provozování seniorského hokeje a poskytování servisních služeb pro vsetínskou mládež. Hokej ve městě bude provozovat po Vsetínské hokejové, která extraligový hokej zastřešovala dříve, ale po loňských problémech s licencí na ni byl uvalen konkurz.

Hala na Lapači už léta chátrá

Znovuzrození nejslavnějšího českého klubu 90. let by podle vsetínské starostky Květoslavy Othové mělo přispět i k urychlení převodu zimního stadiónu ze společnosti Zetex na město. Hala na Lapači totiž už léta chátrá. "Zrovna dnes proběhla další diskuze se zástupci majitele. Byla oboustranně vstřícná a konstruktivní, přičemž jsme se ubezpečili, že je v zájmu všech předložit materiál již na červnovém zasedání zastupitelstva," prohlásila Othová.

Personální složení druholigového celku teprve přijde na řadu. Vedení klubu chce ale oslovit bývalé hráče a využít svůj bohatý mládežnický zdroj. "Rádi bychom také navázali spolupráci s kluby, jako je Zlín, Třinec a další, na případných střídavých startech nebo hostování," nastínil Pavelec.

Seniorský hokej ve Vsetíně rok nefungoval. Mužstvo dospělých se rozpadlo poté, co byla klubu kvůli ekonomickým nesrovnalostem odejmuta licence na nejvyšší soutěž. V posledním soutěžním ročníku ve městě působily jen mládežnické oddíly.

Reklama

Související témata: