Hlavní obsah

Koupí olympijský vítěz z Nagana hokejový klub? Mezi zájemce přibyl i český miliardář

Skupina kolem Petra Svobody, legendárního obránce a olympijského vítěze z Nagana, figuruje mezi potenciálními zájemci o většinový podíl ve švýcarském hokejovém klubu z Lausanne. Nově přibyl i jeden z nejbohatších Čechů, miliardář Zdeněk Bakala. Píše to švýcarský deník Le Matin.

Foto: Profimedia.cz

Český obránce Petr Svoboda (vpravo) v souboji s Andrejem Kovalenkem z Ruska ve finále olympijského turnaje v Naganu.

Článek

Od Vánoc není tajemstvím, že americký vlastník Ken Stickney a jeho partner hodlají po čtyřletém působení prodat HC Lausanne. Skupina kolem Petra Svobody, střelce vítězného gólu ve finále olympijského turnaje v Naganu 1998 a vítěze Stanley Cupu z roku 1986 s Montrealem, je podle serveru švýcarského deníku Blick již delší dobu ve hře. K někdejšímu vynikajícímu obránci, jenž nyní jako hokejový agent zastupuje například forvarda Philadelphie Jakuba Voráčka, čerstvě přibyl i Bakala.

Devětapadesátiletý podnikatel a investor Bakala, jeden z nejbohatších Čechů, žije se svojí rodinou v Ženevě. Podle listu Le Matin by měli Svoboda s Bakalou v budoucnu vlastnit většinový podíl akcií klubu. "Prodej však není zdaleka u konce," upozorňuje deník s tím, že „hospodářské a finanční důsledky dopadu pandemie koronaviru nelze předvídat."

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český finančník Zdeněk Bakala je podle švýcarského tisku jedním ze zájemců o koupi hokejového klubu v Lausanne.

Deník v souvislosti s Bakalou připomíná, že český finančník se stal v roce 2011 majoritním akcionářem v belgické cyklistické stáji Quick-Step, kterou vytáhl až na špici žebříčku UCI. Mladé sportovce podporuje také výzkumné a tréninkové centrum Bakala Academy při univerzitě v belgickém Leuvenu.

Reklama

Související témata: