Hlavní obsah

To je překvapení. Mistr světa Kaberle rozváží v Torontu zákazníkům jídlo

Život je plný překvapení. Jedno v posledních dnech zažívá v Torontu žijící bývalý český hokejový reprezentant Tomáš Kaberle. S manželkou Julií mají rodinnou restauraci. Vzhledem k světové pandemii museli změnit přístup k zákazníkům, takže mistr světa a vítěz Stanley Cupu rozváží lidem jídlo. Když se objeví u dveří, někteří lidé se s ním fotí a říkají. "Odněkud vás znám,“ rozpovídal se pro CBC dvaačtyřicetiletý bývalý skvělý obránce.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle v době svého působení v NHL v týmu Toronto Maple Leafs.

Článek

Hokej je celý jeho život, nezanevřel na něj, ale teď je přednější rodinný byznys, aby vůbec přežil, protože restaurace jsou jinak v Torontu zavřené. Proto ho žena Julia trochu donutila, aby sedl za volat a rozvážel lidem jídlo, když oni nemohou k nim.

Když bývala hvězda místních Maple Leafs zazvoní s balíčkem, většina zákazníků je překvapená. „Hokej je celý můj život, s mojí ženou máme rodinný byznys a poté, co se nyní děje s Covid-19, tak jsme se rozhodli, že budeme doručovat jídlo. Je toho hodně," přiznává s úsměvem Kaberle.

Kladenskému odchovanci změna nevadí a lidem také ne. Naopak. „Někteří lidi mi říkají, já vás odněkud znám. Jak se máte? To je skvělý, že vozíte jídlo. Někteří se chtějí fotit. Jde o naše zákazníky, rád se o ně postarám, je to jako kdyby byli součástí rodiny. Dělám to rád," přiznává jeden z nejlepších beků české historie, který v NHL odehrál 984 zápasů a připsal si 563 bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Kaberle se Stanley Cupem.

Kaberle ukončil kariéru v roce 2016, loučil se v extralize v dresu Komety Brno. „Nejsem typ, že bych někde něco rozkřikoval. Hráč jednou musí skončit. Takže to zabalí a tím to je dané. Chci se v osmatřiceti letech věnovat rodině, mlaďas jde do školy, začíná trénovat. A co bude potom, to se uvidí," řekl před čtyřmi lety.

Rodák z Rakovníka reprezentoval Českou republiku na čtyřech olympijských hrách, v roce 2006 získal v Turíně bronzovou medaili. Startoval i na čtyřech světových šampionátech - v roce 2005 pomohl národním týmu ve Vídni ke zlatu, o rok později v Rize ke stříbru. Dohromady za národní tým nastoupil k 84 duelům a připsal si sedm gólů.

Reklama

Související témata: