Hlavní obsah

Hokejista Kubina rozjíždí čtvrtý ročník exhibičního turné

OSTRAVA

Tři fotbalové exhibice, jejichž výtěžek poputuje na charitu, sehraje i letos výběr hokejového obránce Pavla Kubiny. Jeho tým posílený třeba o Marka Malíka, Filipa Kubu, Václava Varaďu, Tomáše Fleischmanna nebo Rostislava Olesze bude hrát především pro pětiletého chlapce, který trpí vzácnou progresivní atrofií druhého stupně.

Článek

"Chlapec je nepohyblivý, lékaři mu dávají pár let života. Jeho příběh četla přítelkyně Andrea v novinách, byl to vlastně její nápad, jestli bychom nechtěli letos pomoct jemu. A mně se ten nápad hned zalíbil," řekl dnes novinářům obránce Toronta Maple Leafs.

Peníze, které se v rámci exhibice nasbírají, půjdou na léčbu nemocného chlapce. Dále Kubina Team rozdá 66 kompletních hokejových výstrojí žákům z Vítkovic a Frýdku-Místku.

První zápas sehraje mužstvo osobností 5. července v Brušperku, o týden později se představí v Horním Žukově u Českého Těšína a turné uzavře 26. července tradičně v Janovicích. Osu sestavy jako každoročně tvoří vedle bývalých vítkovických hokejistů působících v NHL ještě bývalý fotbalista Radoslav Látal a do branky by se měl poprvé postavit Pavel Srníček.

"Byl bych rád, kdyby to znovu alespoň jednou vyšlo Vencovi Svěrkošovi a Honzovi Laštůvkovi. Oba ještě nemají jisté angažmá, uvidíme, jak to s nimi bude," podotkl Kubina.

Reklama