Hlavní obsah

Jágr Team se proháněl na motokárách, Jágr ale řešil budoucnost

LIPNÍK NAD BEČVOU

Bez Jaromíra Jágra se představil Jágr Tým v exhibičním motokárovém závodu v Lipníku nad Bečvou, kterým si ve čtvrtek zpestřil týdenní soustředění v Prostějově. Kapitán New York Rangers dorazí na Moravu až na páteční tiskovou konferenci a v sobotu se zúčastní tenisového turnaje Jágr týmu ve Vésce u Olomouce. Momentálně nejslavnější český hokejista řeší, zda setrvá v New Yorku či dá přednost lukrativní nabídce ruského Omsku.

Článek

"Původně to vypadalo nadějně, že by se Jarda objevit měl, ale pořád není jasno o jeho budoucnosti a neustále se to řeší. Smlouva a jeho další působení je důležitější než jeho účinkování tady na závodní dráze," uvedl Petr Fridrich z agentury TK Plus, která Jágr Team marketingově zastupuje. "Mluvil jsem s ním v poledne. Jednak jsou tam nějaké ohlasy Ruska a daly se do pohybu nějaké věci za oceánem. Je to otázka spíše na něho na tiskovou konferenci," odkázal Fridrich na pátek. Do té doby se Jágr rozhodl nevyjadřovat.

Je otázka, zda Jágr na setkání s médii, které se tradičně dělá po příletu ze zámoří, řekne něco konkrétního. Smlouva s Rangers mu vyprší 30. června, a pokud nebude prodloužena, stane se v NHL nechráněným volným hráčem. Roční příjem měl 8,36 miliónu dolarů, ale Rangers, kteří jeho kontrakt převzali od Washingtonu, z něj platili jen 4,94 miliónu dolarů.

Finančně se nabídky Rangers a Omsku nedají srovnávat. Jezdci podle spekulací tisku mohou nabídnout kvůli naplnění platového stropu základní plat okolo pěti miliónů dolarů plus zajímavé bonusy. Avangard údajně nabízí až sedm miliónů dolarů čistého, což při zdanění v zámoří odpovídá asi 11 miliónům.

Zvítězí touha po dalším Stanley Cupu?

Otázkou tak zůstává, jestli zvítězí Jágrova touha po dalším Stanley Cupu, nebo finančně zajímavé Rusko, které si oblíbil při svém působení při výluce v NHL v sezoně 2004/05. "Tisková konference byla naplánována jako bilancování sezóny, pokud se bude vědět něco nového, tak se třeba dozvíte na tu sezónu příští. Nemůžu mluvit za něj," řekl novinářům Fridrich.

V sobotu už se Jágr bude naplno věnovat aktivitám Jágr týmu. "Máme ve Vésce golf i tenis. Většina hokejistů bude na tenise. Třeba Jarda, bratři Kaberleové, Tomáš Plekanec, Petr Průcha, Jiří Tlustý a další. Přijede třeba i Aleš Valenta," uvedl Fridrich.

Zúčastnit se měl i letošní vítěz Stanleyova poháru s Detroitem Jiří Hudler. "Měl nějaký úžeh, takže hrát nebude, ale měl by se se Simonou Krainovou objevit na páteční párty," dodal Fridrich.

Ve čtvrtek se v Maranello Racing Kart Areně na motokárách proháněli Tomáš Plekanec, Josef Melichar, Petr Průcha, Jan Hrdina, Lukáš a Jan Krajíčkové, Jaroslav Nedvěd, Jiří Zelenka, Jiří Tlustý a Radek Smoleňák a spolu s nimi přední český jezdec Tomáš Pivoda.

Po sobotě se Jágr tým sejde opět 4. července na beachvolejbalovém turnaji na Máchově Jezeře. Ke změně došlo v programu zápasů na 21. srpna, kdy se jednalo o utkání v Brně s Kometou. "V Brně zápas odehrajeme, ale bohužel to nebude s Kometou. Máme asi čtyři výlučné partnery, byli jsme schopni přivřít oči, vedení Komety má také své partnery, ale oni oči nepřivřeli. Je to škoda, na Kometu by plný dům přišel," řekl Fridrich s tím, že se jedná o tom, že se složí jiný zajímavý tým soupeřů.

Reklama