Hlavní obsah

Jak zabavit malé hokejisty? Svaz připravil pro rodiče instruktážní videa

Praha

Omezení volného pohybu osob a uzavřené zimní stadiony jsou pro hokejisty v jejich přípravě značnou komplikací. I pro ty nejmenší. Český hokej nyní v rámci projektu Pojď hrát hokej připravil pro rodiče malých hokejistů ve věku čtyř až deseti let seriál instruktážních videí s cvičeními, které je možné s dětmi provádět doma nebo venku před domem. A stačí k tomu jen hokejka, míček a běžně dostupné předměty, které nahradí na ledě a v tělocvičnách používané kužely.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

V deseti, dvakrát týdně aktualizovaných videích najdou rodiče pod vedením mládežnických trenérů návod, jak nejmenší hokejisty zabavit, zaujmout a udržet v kondici.

Jednotlivá videa budou dostupná na www.pojdhrathokej.cz včetně jejich podrobného popisu a seřazení v rámci domácí tréninkové jednotky.

První díl seriálu je zaměřen na ovládání hokejky, přičemž děti si na jeho základě vyzkouší osmičky i slalom mezi improvizovanými kužely. Metodika k videu je dostupná zde.

Instruktážní videa pro nejmenší navazují na seriál Trénuj jako hráči NHL připravovaný regionálními trenéry Českého hokeje pro kluby, hráče a rodiče s nabídkou cviků pro individuální přípravu v domácích podmínkách.

Reklama

Související témata: