Hlavní obsah

In-line hokejisty čeká obhajoba titulu mistrů světa

DÜSSELDORF

Semifinálová účast zaručující postup na Světové hry v příštím roce je hlavním cílem českého týmu in-line hokejistů na světovém šampionátu organizace FIRS v německém Düsseldorfu. V roli obhájce titulu vstoupí do turnaje v neděli utkáním s Koreou. Dalšími soupeři českých hráčů v základní skupině A budou Francie a USA.

Článek

Loni získali čeští reprezentanti historicky první zlato a také na letošním 14. mistrovství světa chtějí dosáhnout na medaile, zásadním cílem je však postup mezi nejlepší kvarteto. "Letos to bereme opravdu trošičku jinak. Na prvním místě je kvalifikovat se na Světové hry na Tchaj-wanu," řekl ČTK generální manažer týmu Martin Mecera.

Ve výběru trenérů Jiřího Suhrady a Luďka Stehlíka je hned šestice hráčů, kteří reprezentovali Česko na nedávno skončeném MS pod hlavičkou IIHF. V Bratislavě hráli brankář Tomáš Štůrala, obránci Pavel Strýček s Vladimírem Kamešem a útočníci Jan Besser, Ladislav Vlček a tradiční žolík Martin Vozdecký, dlouhodobě nejlepší český in-line hokejista.

Síla týmu by tentokrát měla spočívat především v ofenzivě. "Neznamená to, že bychom měli mít špatnou obranu, ale máme tam nějaké nové kluky, tak uvidíme, jak to bude vypadat. Silnější jsme zase na druhou stranu v útoku," přemítal Mecera. Roli favorita šampionátu neodmítl. "Jedeme tam jako mistři světa, ale určitě s pokorou," doplnil Mecera.

K dalším favoritům turnaje by měly patřit jako obvykle zámořské týmy USA a Kanady, ale i Švýcarsko.

Nominace české týmu:
Brankáři: Tomáš Štůrala, Roman Handl, obránci: Milan Toman, Aleš Zacha, Aleš Chamrád, Vladimír Kameš, Martin Provazník, Pavel Strýček, Martin Tvrzník, útočníci: Martin Vozdecký, Ondřej Veselý, David Balázs, Jiří Piluša, Jan Besser, Filip Čech, Ladislav Vlček.
Rozdělení týmů do skupin:
Skupina A: Česko, Francie, Korea, USA.
Skupina B: Itálie, Kanada, Španělsko, Švýcarsko.
Skupina C: Austrálie, Velká Británie, Čína, Venezuela.
Skupina D: Německo, Belgie, Írán, Nizozemsko, Mexiko.

Reklama