Hlavní obsah

In-line hokejistky ČR na MS poprvé vyhrály, porazily Namibii 9:0

DÜSSELDORF

České in-line hokejistky se ve svém třetím utkání na mistrovství světa organizace FIRS dočkaly prvního vítězství, když porazily neznámého soupeře Namibii vysoko 9:0. Hattrickem se zaskvěla Simona Studentová, čisté konto vychytala Gabriela Matějů.

Článek

Vyrovnaný úvod zápasu se začal přiklánět na stranu favorita s první vstřelenou brankou v šesté minutě. Mezi 11. a 15. minutou pak přidaly svěřenkyně trenéra Zdeňka Šťastného další tři góly a vše směřovalo k jednoznačnému výsledku.

Kombinační hra slavila úspěch i po změně stran, kdy se však český tým potýkal s mnohdy až přílišnou agresivitou soupeřek, které nahrazovaly tvrdou hrou postupný úbytek sil. Česky si tak odnesly z duelu několik nepříjemných zranění, všechny hráčky by však měly být v pořádku na své posledním vystoupení v základní skupině B, v němž se ve středu od 11:00 hodin utkají s Finskem.

O velké překvapení se dnes na šampionátu postarala Francie, s níž české reprezentantky remizovaly v úvodním utkání 3:3. Francouzky si totiž vyšláply na favorizovanou Kanadu, zvítězily 3:1 a uštědřily tak vyslankyním kolébky hokeje historicky první prohru ve fázi základních skupin MS.

MS FIRS v in-line hokeji:
Skupina A:
Japonsko - Německo 0:7, Japonsko - USA 0:9.
Skupina B:
Namibie - Kanada 1:5, Kanada - Francie 1:3.
Česká republika - Namibie 9:0 (4:0)
Branky ČR: Studentová 3, Holešová 2, Polenská, Šťastná, Heindlová, Kmoníčková.

Reklama