Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté na MS deklasovali USA 8:1

DÜSSELDORF

Čeští in-line hokejisté dokázali na světovém šampionátu organizace FIRS v německém Düsseldorfu porazit favorizované Spojené státy americké vysoko 8:1. Hattrick zaznamenal Ondřej Veselý, jenž přidal navrch i tři asistence.

Článek

Český tým tak nejlepším možným způsobem odčinil překvapivou pondělní porážku s Francií a díky dnešní výhře by se měl podle pravidla šampionátu o menším počtu inkasovaných branek stát vítězem skupiny právě před USA. V takovém případě by svěřence trenérů Jiřího Suhrady a Luďka Stehlíka čekal ve středu volný den a ve čtvrtek ráno od 7:30 čtvrtfinálové klání.

Dnešnímu souboji s tradičním soupeřem udal ráz rychlý nástup českého týmu, který šel díky přesilovkové trefě Davida Balázse do vedení již po 46 vteřinách hry. V šesté minutě bylo sice vyrovnáno, když ujeli Američané ve vlastním oslabení, ale to byla také poslední radost, kterou jim dopřál gólman Roman Handl.

Hned poté odpověděl Filip Čech, v 11. minutě zvýšil Vladimír Kameš na 3:1 a krátce po něm odstartoval svou kanonádu dalším gólem v početní výhodě Ondřej Veselý. Tentýž hráč také uzavřel skóre prvního poločasu na 5:1 po přihrávce Martina Vozdeckého. Zaskočení Američané se nezmohli na odpověď, a když už dokázali vyzrát na výtečného Handla, zastavila je tyč.

Historický výsledek, v který hráči a trenéři podle svých slov nedoufali ani v těch nejbujnějších snech, dotvořili po obrátce ještě Milan Toman, Aleš Zacha a svým třetím gólem v utkání Veselý. Češi svého soka převýšili po taktické stránce, v produktivitě i bruslení. "Dnes jsme prostě hráli super in-line," shrnul za všechny obránce Martin Tvrzník.

MS v in-line hokeji:
Česká republika - USA 8:1 (5:1)
Branky ČR: 1. Balász (Veselý), 7. Čech (Kameš), 11. Kameš, 13. Veselý (Balász), 16. Veselý (Vozdecký), 22. Toman (Veselý), 25. Zacha (Veselý), 38. Veselý (Vozdecký).
Ostatní zápasy:
Skupina A: Francie - Korea 9:1.
Skupina B: Kanada - Španělsko 4:0.
Skupina C: Austrálie - Venezuela 6:1, Velká Británie - Čína 3:1.
Skupina D: Mexiko - Německo 4:1, Belgie - Nizozemsko 3:0, Německo - Írán 10:1.

Reklama

Související témata: