Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté budou hrát na MS o bronz

DÜSSELDORF

Čeští in-line hokejisté neobhájí titul mistrů světa organizace FIRS v Düsseldorfu. Rozhodla o tom jejich páteční semifinálová porážka 1:3 s Francií. Ta si zahraje o zlato s vítězem druhého semifinále týmem USA, jehož reprezentanti zdolali Švýcarsko 4:2. Neúspěšná mužstva se v sobotu od 19:00 utkají o bronz.

Článek

Český tým byl sice stejně jako v průběhu vzájemného měření sil v základní skupině aktivnější, ale jeho převaha postrádala brankové vyjádření. Do vedení tak šel v 11. minutě soupeř. Dvanáct vteřin před koncem první půle navíc gólman Roman Handl zachránil tým při velké šanci Francouzů.

Odhodlání svěřenců koučů Jiřího Suhrady a Luďka Stehlíka zavelet po změně stran ke zvratu zmrazil hned zkraje druhý gól reprezentantů galského kohouta, jenž přišel již po 50 vteřinách od opětovného zahájení hry. Krátce nato sice v 24. minutě snížil Milan Toman po přihrávce Martina Provazníka, o vyrovnání se však český výběr snažil marně.

Češi v zápase celkem čtyřikrát trefili tyč, a když Francie současně s vypršením hrací doby vstřelila při power play třetí branku, bylo jasné, že finále zůstane českému výběru zapovězeno. Francie se do něj podívá teprve podruhé v historii; poprvé se jí to povedlo v roce 1996, kdy se však šampionátu nezúčastnily výběry Kanady a Česka.

"Měli jsme víc ze hry, ale opět chybělo více štěstí, stejně jako v prvním vzájemném utkání. Francie však výborně bránila a skvěle jí zachytal gólman," zhodnotil duel trenér Stehlík.

MS v in-line hokeji - semifinále:
ČR - Francie 1:3 (0:1)
Branka ČR: 24. Toman (Provazník).
USA - Švýcarsko 4:2.

Reklama

Související témata: