Hlavní obsah

České in-line hokejistky si na MS zahrají s Kanadou o zlato

České hokejistky na mistrovství světa v in-line hokeji organizace FIRS na rozdíl od svých mužských kolegů porazily v semifinále Francii a po vítězství 2:1 po roce postoupily opět do finále. O vylepšení stříbrné medaile z loňska budou bojovat znovu se zámořským soupeřem, tentokrát to však bude Kanada, která porazila výběr USA 2:0. Finále začne v sobotu od 16:30 hodin.

Článek

Důležitý zápas rozehrály lépe Francouzky, které šly ve 12. minutě do vedení. Více jim však brankářka Petra Šmardová nedovolila, takže mohl přijít velký obrat, jež se českému týmu povedl ještě do přestávky. Po přihrávce Terezy Šťastné nejprve vyrovnala v 17. minutě Alena Polenská a druhý gól přidala o dvě minuty později Nikola Tomigová.

Ve druhé půli byly svěřenkyně trenéra Zdeňka Šťastného pod velkým tlakem, ale s přispěním fantastického výkonu Šmardové mezi tyčemi přežily i závěrečnou dvouminutovou přesilovku soupeřek podpořenou navíc hrou bez brankářky. Minimálně tak vyrovnají nejlepší výsledek českých žen v historii, jímž je loňské druhé místo.

"Jsem tak naměkko, že se mi těžko mluví," řekl ČTK krátce po zápase Šťastný. "Holky to pojaly strašně zodpovědně a šíleným způsobem se kously, neboť je dopředu hnala národní hrdost - chtěli to Francii vrátit i za tu prohru mužů. Předvedly veliký kus práce a já bych jim chtěl hrozně moc poděkovat. Kdo to neviděl a nezažil, tomu se to jen těžko popisuje," doplnil dojatý trenér.

MS FIRS v in-line hokeji:
Semifinále:
Česko - Francie 2:1 (2:1)
Branky ČR: 17. Polenská (Šťastná), 19. Tomigová.
USA - Kanada 0:2.
O 5. místo:
Španělsko - Německo 4:3.

Reklama