Hlavní obsah

Jágr před odletem do Omsku válel s míčem při fotbalové exhibici

DĚTENICE

Hokejista Jaromír Jágr dnes na několik měsíců naposledy ukázal českým fanouškům své umění. Nikoliv na bruslích, ale v kopačkách. Před odletem do ruského Omsku, kde se má hlásit v pátek, si zpestřil poslední dny své zkrácené dovolené fotbalovou exhibicí Jágr Teamu v Dětenicích u Mladé Boleslavi.

Článek

Společnost mu dělali hokejisté Tomáš Plekanec, Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč, Jan Hrdina a další. I když bylo zřejmé, že na ledě je Jágr víc doma než na zeleném trávníku, v úsilí nepolevoval. Sám se o svých fotbalových schopnostech vyjadřuje s despektem, ale diváky, kteří obsypali dětenické hřiště, několikrát ve dvou zápasech na 2x15 minut zaujal.

Asi nejvíc se Jágr blýskl při penaltě. Při té hokejové by na něj vsadila většina, ale v kopačkách? V rozstřelu po prvním duelu se ale nemýlil, míč poslal do protipohybu brankáře. "Když chytal nějakej divák...," shazoval svůj um. Přitom kdyby neuspěl, jeho tým by v pokutových kopech prohrál.

Fotbal je spíš o fyzičce

Letní dřinu, kterou nahrazuje náročnou přípravu v Rusku, při hře příliš nevyužil. "Nic moc. Taky jsou tady hráči lehčí než v hokeji. Fotbal je spíš o fyzičce. V hokeji je to jednodušší, člověk když nemůže, tak se nechá vystřídat. To mi určitě chybělo," usmíval se.

Začal na hrotu, ale postupně své místo přenechal zdatnějším fotbalistům Plekancovi a Hlaváčovi. Stáhl se do obrany, kde zářil Hrdina. "Já se hlavně snažím pohybovat tam, kde je nejmenší šance dostat míč. Kdybychom měli nějakého hráče navíc, pohyboval bych se okolo střídačky," žertoval. Fotbal moc nemusí, dřív hrál povinně v rámci letní přípravy v Kladně tenis, pak si zamiloval basketbal. "Ale jen házení na koš, ne hru. Fotbal tak často nehraju, jediná příležitost je s Jágr Teamem," řekl.

Na hřišti se párkrát zajiskřilo, tým sponzorů a po nich hlavně potomci českých celebrit nedali hokejovým hvězdám nic zadarmo. Hlaváče dokonce soupeř kopl do kotníku tak bolestivě, až mu hráč vyhuboval. Jágr byl opatrný, hrál pro radost a na krásu. Už ve čtvrtek odletí do Omsku. I proto z fotbalového hřiště spěchal domů. "Mám poslední čtyři dny na to něco zařídit," loučil se.

Reklama