Hlavní obsah

Slovenský hokejista Marcel Hanzal jde na čtyři roky do vězení

ŽILINA

Slovenský hokejista Marcel Hanzal jde na čtyři roky do vězení za to, že pod vlivem alkoholu předloni způsobil dopravní nehodu, při níž zemřel jeho jednadvacetiletý spoluhráč ze Žiliny Štefan Blaho. Krajský soud v Žilině ve středu potvrdil dubnové rozhodnutí okresního soudu, proti kterému se hráč i prokurátor odvolali. Hanzal u soudu nebyl, omluvil se kvůli přetrvávajícím psychickým potížím. Proti rozsudku se již nelze odvolat.

Článek

"Čtyři roky vězení je opravdu dost. Nešlo o Hanzalův úmysl, ale nešťastnou náhodu. Kdyby však obžalovaný před jízdou nepil, zřejmě by k nehodě nedošlo. Alkohol je projevem drzosti a arogance řidiče," zdůvodnil rozhodnutí soudce Martin Bargel s tím, že Hanzal navíc nesmí šest let za volant.

Soud třiatřicetiletému hokejistovi vyměřil trest na nižší hranici. Nevyhověl tak prokurátorovi, který pro Hanzala požadoval alespoň šest let vězení. Neuspěla ani obhajoba, která požadovala zmírnění trestu.

K nehodě došlo v roce 2006 nedaleko obce Krasňany u Žiliny. Hanzal nezvládl řízení, dostal se mimo cestu, kde se auto převrátilo na střechu. Na rozdíl od Blaha vyvázl Hanzal, kterému poté naměřili 1,5 promile alkoholu v krvi, z nehody bez vážnějších poranění.

Hanzal v uplynulé sezóně hrál za Duklu Trenčín, v současnosti pracuje v otcově kamenictví.

Reklama