Hlavní obsah

Karlovy Vary budou hrát na Spenglerově poháru

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů se na konci prosince zúčastní prestižního Spenglerova poháru v Davosu. Úřadující český vicemistr se představí na 82. ročníku tradičního turnaje poprvé. Vedle stálých účastníků domácího Davosu a týmu Kanady se letos objeví i Dynamo Moskva, pátý účastník bude teprve zveřejněn.

Článek

"Je to pro nás obrovská čest. Samozřejmě, že si uvědomujeme i určitá rizika, ale toto pozvání skutečně nelze odmítnout," řekl klubovému serveru generální manažer karlovarské Energie Miroslav Vaněk. "Je to pro nás další významné potvrzení vzestupu našeho klubu. Poprvé v historii se budeme pohybovat v té nejprestižnější hokejové společnosti. Jedná se skutečně o turnaj pro vyvolené, pozvání se nedostane každému."

Spengler Cup se hraje od 26. do 31. prosince a klub tak bude muset sehrát v jiném termínu zápasy 34.-36. kola extraligy s Libercem, v Kladně a s Třincem.

"Rozhodně si uvědomujeme náročnost, kterou s sebou účast nese. Termínová listina české extraligy je hodně nabitá a budeme nuceni přeložit tři utkání mezi vánočními svátky. Víme, že přijdeme o Vánoce a Silvestra, ale hokej je naší prací. Všichni hráči se na tuto událost nesmírně těší, protože si uvědomují, že takovouto zkušeností se příliš hokejistů pochlubit nemůže," doplnil Vaněk.

Český tým chyběl od roku 2000 jen dvakrát

Loni hrály na Spenglerově poháru Pardubice. Český tým chyběl v Davosu od roku 2000 jen dvakrát, protože v letech 2000-02 a 2004-05 hrála na turnaji Sparta. "Pozvání do Švýcarska je mimořádným přínosem pro zvýšení image karlovarského hokeje v evropském měřítku. Účasti v turnaji si velice ceníme. Uděláme maximum pro co nejlepší výsledek a pro dobrou reprezentaci karlovarského i českého hokeje na mezinárodní scéně," uzavřel Vaněk. Vítěz turnaje získá 170 000 švýcarských franků (přibližně 2,5 miliónu korun).

Bohaté české zastoupení má český hokej i v týmech dalších dvou jistých účastníků. Dynamo Moskva vede trenér Vladimír Vůjtek starší, jehož novými svěřenci jsou obránce Karel Rachůnek a útočník Petr Čajánek. V Davosu působí útočník Josef Marha, Petr Tatíček a posila z Pardubic Petr Sýkora, který by se měl zapojit do přípravy s týmem až za deset týdnů kvůli operaci nohy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články