Hlavní obsah

Na Janeckého benefici se představí hvězdy světového hokeje

PARDUBICE

Řadu hvězd světového hokeje budou moci sledovat v neděli 17. srpna fanoušci v Pardubicích při benefičním utkání Otakara Janeckého. V přehlídce osobností nechybějí finské legendy Jari Kurri, Esa Tikkanen či dosud aktivní Teemu Selänne. Další slavní hokejisté dorazí ze Švédska a chybět nebudou ani tuzemské hvězdy v čele s Patrikem Eliášem, Martinem Strakou, Martinem Ručinským či Martinem Eratem.

Foto: PRÁVO

Otakar Janecký.

Článek

Bývalý reprezentační útočník, který se před dvěma roky v exhibičním utkání rovněž v pardubické ČEZ Aréně loučil s kariérou, chce z benefice udělat tradici. "Tam vznikla ta myšlenka. V Pardubicích byla výborná atmosféra, velký zájem fanoušků a také hráčů ze zahraničí. Když jsem byl ve Finsku i Švédsku, tak se mě ptali, jestli ještě budu dělat podobný zápas. Řekl jsem to Jarimu Kurrimu, ten to podpořil a začali jsme na tom pracovat," řekl Janecký na páteční tiskové konferenci v Pardubicích.

Janecký chtěl po jedné řadě i ze Slovenska či Ruska, ale nakonec to letos nevyšlo. "Ze Slovenska jsem zval dost hráčů, ale nepovedlo se to, mají jiné aktivity. Uvidíme za rok," prohlásil. Nevydařila se ani účast zámořských hvězd či například slavné sovětské pětice Alexej Kasatonov, Vjačeslav Fetisov - Sergej Makarov, Igor Larionov, Vladimir Krutov.

Kompletní sestavy nechce ještě představovat, ale některé hvězdy už vyjmenoval. "Přijedou Teemu Selänne, Esa Tikkanen, Jari Kurri, Tomas Eriksson, Tomas Sandström, trenér Curt Lundmark. Z Česka Martin Ručinský, Martin Straka, Martin Erat, Patrik Eliáš, Rostislav Olesz nebo Marek Židlický," uvedl Janecký.

Jágr bude hrát v Brně

Blízko byla i účast Jaromíra Jágra, ale Janeckého benefice koliduje s duelem Jágr týmu v Brně. "Já jsem honil Jaromíra strašně dlouhý měsíce, když byl v Americe. Po jeho návratu jsme spolu hovořili. Řekl, že odchází do Ruska a ve smlouvě má příjezd v srpnu na pět dnů na nasmlouvané zápasy Jágr Týmu. Rád by to odehrál, ale sedmnáctého hraje Jágr tým v Brně. Budeme dělat všechno pro to, abychom byli úspěšní příští rok," dodal Janecký. Pouze na střídačce by se mohl objevit Dominik Hašek.

Výtěžek půjde na speciální školu Svítání v Pardubicích a také na UNICEF. "Já pracuji už dlouhá léta pro Svítání. Také jsem lišácky oslovil Patrika Eliáše, který je vyslancem dobré vůle UNICEF, takže další část půjde tam," doplnil Janecký, který věnoval tisíc volných lístků pardubickému Fan clubu. "Vždycky to byl šestý hráč na ledě a doufám, že budou fandit i nám v neděli."

Hokejisté se budou scházet po příletu v Praze v pátek a mají naplánovaný bohatý program. Večer v hotelu Rott uvidí výstavu fotografií týkajících se Janeckého kariéry, v sobotu dopoledne je naplánována projížďka parníkem po Vltavě a po příjezdu do Pardubic exkurze v pivovaru Pernštejn. "Dlouho jsme se neviděli, je příjemné posedět a popovídat si," dodal Janecký. V neděli je pak naplánován Dětský den u ČEZ Arény a v 17:30 odstartuje vlastní benefice.

Reklama