Hlavní obsah

Stanley Cup se loučí s Českem u Haška, pak zamíří na Slovensko

PRAHA

Slavný hokejový Stanley Cup v pátek končí svůj pobyt v Česku a zamíří na Slovensko. Po čtvrtečních oficiálních oslavách ve Vsetíně, Olomouci a Prostějově, vedených Jiřím Hudlerem, si trofej vychutná na soukromé zahradní párty v Praze Dominik Hašek. Následuje přesun do Trenčína a do Nové Dubnice, kde si bude v sobotu užívat s trofejí, náležící letos šampionům z Detroitu, Tomáš Kopecký a společnost mu bude dělat i Hudler.

Článek

V tuzemsku zavítala trofej po úterním večerním příletu do Prahy při své osmé návštěvě Česka se skautem Vladimírem Havlůjem do Kladna, moravskou misi načala už ve středu. Nejdříve s ní zavítal člen širšího kádru Red Wings Jakub Kindl do Pardubic, pak do rodného Šumperku, další oslavy už si režíroval Hudler.

V sobotu ráno přicestuje pohár teprve potřetí na slovenskou půdu. Představí se v rodišti Kopeckého Nové Dubnici a v Trenčíně, kde další slovenský držitel slavné trofeje po Jiřím Bickovi a Martinu Cibákovi hokejově dozrál.

V plánu má zastávku na městském úřadu v Nové Dubnici, od deseti dopoledne je naplánovaná show na Mírovém náměstí v Trenčíně. Navštíví i dětské oddělení tamní nemocnice či trenčínský zimní stadion. "Doufám, že oslavy budou alespoň tak dobré jako v Česku. Doufám, že nám vyjde počasí, přijde hodně lidí a bude to super. Program máme nabitý, večer pak máme soukromou recepci a navštívíme jeden podnik, kam se chodíme bavit," řekl Kopecký v rozhovoru pro ČTK.

Společně slavit je krásnější

V pátek ráno z Česka odjel pro manželku a před převzetím poháru do svých rukou ještě stihne sraz slovenské reprezentace ve Vysokých Tatrách. "Máme tam mítinky s trenérem (Jánem Filcem). V noci pak jedu domů a v sedm ráno si musím pro pohár," popsal nadcházející hektické hodiny.

Oslavy rozjel společně s Hudlerem už v Česku a oživil si euforii bezprostředně po červnovém triumfu. "Bylo to něco neuvěřitelného a kvůli tomu se vyplatí hrát hokej. Celý život od čtyř let ráno vstáváte na tréninky, a ta trpělivost se vyplatí. Teď se to snažíme vychutnat do posledního dechu," řekl ke slastným pocitům s hokejovým grálem. "Hned, jak jsme vyhráli, tak jsme se dohadovali, že to musíme oslavit spolu. Je to společně krásnější."

Kopecký byl stabilním členem základní sestavy Red Wings, ale o konec sezóny včetně play-off jej připravilo zranění kolena. "Mrzelo mě to v tom okamžiku, jak se to stalo. V play-off pak už ne, protože kluci zahráli skvěle a myslím si, že zisk Stanley Cupu je třešnička na dortu. Zahojí to všechny rány," komentoval životní úspěch.

Ze Slovenska zamíří trofej do Ruska

Osud připravil šestadvacetiletému útočníkovi další velkou motivaci. "Vždycky jsem měl sen vyhrát Stanley Cup, to se povedlo, tak momentálně mám nový sen - zahrát si finále. Tak doufám, že se nám to už příští rok podaří," dodal Kopecký. Sobotní den má pro trofej vyhrazený, pak Stanley Cup zamíří přes Prahu a Moskvu do Jekatěrinburgu, kde na něj čeká Pavel Dacjuk.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články