Hlavní obsah

Hokejbalista Příhoda měl pozitivní dopingový test na marihuanu

PRAHA

Hokejbalista Jan Příhoda z Kladna měl pozitivní dopingový test na metabolit marihuany a bude čelit disciplinárnímu postihu. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi úřadujícího vicemistra byl vzorek odebrán po čtvrtém finálovém utkání extraligy s Habešovnou, které se hrálo 18. května. Informoval o tom v pondělí na svých internetových stránkách Českomoravský hokejbalový svaz.

Článek

Příhoda, Mezinárodní hokejbalová federace ISBHF a Světová antidopingová agentura WADA byli o pozitivním nálezu informováni na konci června. Hráč se zřekl kontrolní analýzy vzorku B a zároveň požádal o slyšení před antidopingovou vyšetřovací komisí. Ta 14. srpna rozhodla, že porušení antidopingových pravidel je v tomto případě dostatečně prokázáno přítomností zakázané látky v těle sportovce.

Vyšetřovací komise se podle stránek hokejbalového svazu přiklání k tomu, že užití marihuany nebylo vedeno úmyslem zvýšit sportovní výkonnost. Příhodovi hrozí při jeho prvním provinění minimálně varování a napomenutí, maximálně zákaz činnosti na jeden rok. Pozastavenou činnost má už od 30. června, od té doby se mu bude započítávat případný trest.

Pozitivní nález nebude mít žádný vliv na výsledek utkání, v němž Kladno porazilo Habešovnu 3:1. Obhajobu titul nakonec slavila v derby kladenských týmů po výhře v pátém utkání na nájezdy Habešovna.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec