Hlavní obsah

Druhá hokejová liga startuje jen se dvěma skupinami a Vsetínem

Druhá hokejová liga s několika zásadními změnami oproti minulé sezóně načne o víkendu novou sezónu. Místo předešlých tří skupin jsou kluby rozděleny už jen do dvou - Západ a Východ. K tomu se vrací soutěž po osmi letech. Západní je nově dvacetičlenná a východní šestnáctičlenná. V třetí nejvyšší soutěži se objeví i šestinásobný český mistr Vsetín, který bude hrát pod názvem Valašský hokejový klub.

Článek

Základ skupiny Západ vytvořilo jedenáct z dvanácti loňských účastníků. Jsou to Rokycany, Klášterec nad Ohří, Děčín, Řisuty, Jablonec nad Nisou, Klatovy, Sokolov, Mělník, Litoměřice, Roudnice nad Labem a Kobra Praha. Opustilo ji jen po sestupu Slaný.

Sloučením ze skupinou Střed se přiřadily Písek, Milevsko, Tábor, Benešov, Kolín, Jindřichův Hradec a Nymburk, který těsně před startem sezony získal dvě zajímavé posily, exsparťany Jiřího Zelenku a Jaroslava Nedvěda. Dva nováčkové se do druhé ligy dostali díky převodu licence. Trutnov ji získal od bývalého účastníka skupiny Východ Kroměříže a Česká Lípa od Strakonic, jež si uhrály postup v krajském přeboru.

Ve skupině Západ se bude hrát v dlouhodobé části dvoukolově systémem každý s každým, takže na programu je celkem 38 kol. Do play off postoupí šestnáct týmů. První kolo vyřazovací části se bude hrát na dva vítězné zápasy, druhé a třetí kolo pak na tři vítězné zápasy. Celky z 19. a 20. pozice sestoupí do krajského přeboru.

Ve východní části zůstala z loňského dvanáctičlenného složení devítka klubů - Nový Jičín, Hodonín, Přerov, Technika Brno, Valašské Meziříčí, Šternberk, Opava, Orlová a Uničov. Ze skupiny Střed se přiřadily Pelhřimov a Velké Meziříčí a po sestupu z první ligy Prostějov a Šumperk. Z krajského přeboru postoupily Břeclav a Žďár nad Sázavou. Vsetín, který v uplynulé sezoně nehrál žádnou soutěž poté, co mu Asociace profesionálních klubů neudělila extraligovou licenci, získal práva od Blanska.

Ve skupině Východ se v první části bude hrát dvoukolově doma - venku. Po sehrání těchto 30 kol se dvoukolově doma - venku utkají sudé týmy s lichými (16 kol). Šestnáctý celek sestupuje přímo do krajského přeboru. V předkole na sebe narazí celky ze čtvrtého až třináctého místa, hraje se na dva vítězné zápasy. Kluby z první až třetí pozice jsou přímo nasazené do čtvrtfinále, od kterého už jsou potřeba k vítězství v sérii tři výhry. Vítěz play off postoupí do kvalifikace s vítězi třetího kola play off skupiny Západ. Z té postoupí dva do první ligy.

V druhé lize došlo také ke zrušení nerozhodných výsledků. Při remíze v základní hrací době následuje pětiminutové prodloužení. Pokud ani prodloužení nerozhodne o vítězi, přijdou na řadu samostatné nájezdy.

Složení skupin druhé hokejové ligy:
Západ: Benešov, Česká Lípa, Děčín, Jablonec nad Nisou, Jindřichův Hradec, Klatovy, Klášterec nad Ohří, Kobra Praha, Kolín, Litoměřice, Mělník, Milevsko, Nymburk, Písek, Rokycany, Roudnice nad Labem, Řisuty, Sokolov, Tábor, Trutnov.
Východ: Břeclav, Hodonín, Nový Jičín, Opava, Orlová, Pelhřimov, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk, Technika Brno, Uničov, Valašské Meziříčí, Velké Meziříčí, Vsetín (Valašský hokejový klub), Žďár nad Sázavou.

Reklama