Hlavní obsah

Rusové porazili Finsko, o vítězství na Karjale se utkají s Českem

HELSINKY

Hokejisté Ruska porazili ve svém druhém vystoupení na turnaji Karjala v Helsinkách domácí reprezentaci 6:2 a mají tak na svém kontě maximální počet šesti bodů. V neděli se tak úřadující mistři světa utkají s Českou republikou o vítězství v úvodním klání seriálu Euro Hockey Tour.

Článek

Sborné zajistil v 13. minutě vedení Radulov, ale domácí reprezentace na jeho branku rychle odpověděla. Již o 70 vteřin později překonal Jerjomenka přesnou střelou k tyči obránce Nummelin, který svým nájezdem rozhodl předešlý souboj domácích Finů s českým týmem. Rusové se však ještě v první třetiny dostali opět do vedení. Individuálně se prosadil Michnov, jenž si pohrál s obranou soupeře i s brankářem Vehanenem.

Pohodu ruských hráčů dokumentoval na začátku druhé třetiny Kuljaš, jenž zaskočil finského gólmana přesnou střelou k tyči a přiblížil tak svěřence trenéra Bykova k druhé výhře na turnaji. Finové ale nesložili zbraně a podporovaní solidně zaplněnou Hartwall arénou se snažili duel zdramatizovat. Místo snížení však domácí mužstvo počtvrté inkasovalo, když Radulovovu přihrávku mezi obránce proměnil ve svůj třetí gól na turnaji Michnov.

Oba celky se poté ještě prosadily v přesilové hře. Nejprve upravil na 1:5 jeden z jedenácti úřadujících světových šampionů v sestavě Ruska Zinovjev, následně Hytönen snížil a o konečný výsledek 2:6 se postaral v poslední minutě zápasu krátce po skončení další početní výhody Těreščenko.

Karjala Cup 2008:
Finsko - Rusko 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 14. Nummelin (Pirnes, Kapanen), 56. Hytönen (Hyvönen) - 13. Radulov (Saprykin), 16. Michnov (Kornějev, Jerjomenko), 23. Kuljaš, 50. Michnov (Radulov, Gorovikov), 53. Zinovjev (Zaripov, Morozov), 60. Těreščenko (Pěrežogin, Mozjakin). Rozhodčí: Persson, Vinnerborg (oba Švéd.) - Terho, Tervo (oba Fin.). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 12.002.
Finsko: Vehanen - Nummelin, Lehtonen, Jokela, Luoma, Laamanen, Välivaara, Malmivaara, Mäntymaa - Kallio, Pirnes, Kapanen - Haataja, Immonen, Hytönen - Hyvönen, Hahl, Pyörälä - Petrell, Santala, Sailio. Trenéři: Jukka Jalonen, Risto Dufva a Timo Lehkonen.
Rusko: Jerjomenko - Proškin, I. Nikulin, Korněv, Aťušov, Višněvskij, Kuljaš, Žitnik, Ščadilov - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Michnov, Ščastlivyj, But - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Mozjakin, Těreščenko, Pěrežogin. Trenéři: Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin.
Tabulka turnaje i Euro Hockey Tour:
1. Rusko220007:26
2. Česko210107:54
3. Finsko201016:92
4. Švédsko200021:50

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec