Hlavní obsah

Švédsko má v hokejové nominaci nováčka Omarka

STOCKHOLM

Jednoho nováčka zařadil do nominace na Channel One Cup trenér hokejistů Švédska Bengt-Akle Gustafsson. Na premiéru v národním týmu se při druhém dílu série Euro Hockey Tour může těšit útočník Linus Omark z Luley.

Článek

V kádru Tří korunek je hned šest krajánků z Kontinentální ligy - obránci Johan Akerman z Jaroslavle, Magnus Johansson z Atlantu Mytišči a útočníci Nils Ekman z Petrohradu, Tony Martensson z Kazaně, Mika Hannula z CSKA Moskva a Mattias Weinhandl z Dynama Moskva.

V obraně Gustafsson zařadil do týmu po delší době zkušené beky Kennyho Jönssona z Rögle a Marcuse Ragnarsssona z Djurgaardenu. Brankáři Mattias Modig z Luley a Jonas Gustafsson z Färjestadu mají na kontě zatím jen po třech reprezentačních startech.

Turnaj se hraje od 18. do 21. prosince a Švédové jej zahájí ve čtvrtek v doma v Malmö proti České republice. Po přesunu do Moskvy je o víkendu čekají zápasy s Finskem a Ruskem.

Nominace hokejistů Švédska na Channel One Cup (18.- 21. prosince):
Brankáři: Mattias Modig (Lulea), Jonas Gustavsson (Färjestad),
obránci: Daniel Fernholm (Linköping), Kristofer Berglund (Lulea), Marcus Ragnarsson (Djurgaarden), Lars Jonsson (Brynäs), Kenny Jönsson (Rögle), Dick Tärnström (AIK Stockholm), Johan Akerman (Jaroslavl/KHL), Magnus Johansson (Atlant Mytišči/KHL),
útočníci: Fredrik Hynning, Johan Andersson (oba Timra), Mikael Hakansson (Linköping), Jimmie Ölvestad (Djurgaarden), Jimmie Ericsson (Skelleftea), Fredrik Pettersson (Frölunda), Linus Omark (Lulea), Johan Davidsson (HV 71), Nils Ekman (Petrohrad/KHL), Tony Martensson (Kazaň/KHL), Mika Hannula (CSKA Moskva/KHL), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva/KHL).

Reklama