Hlavní obsah

Hokejové legendy pomohou nemocným a opuštěným dětem v Německu

Čeští hokejoví veteráni pod hlavičkou nadace Caps 66 Milana Nového sehrají v sobotu 20. prosince v Passau utkání proti svým německým protějškům. Domácí nastoupí pod názvem Stern Stunden, tedy nadace nemocných a opuštěných dětí v Německu. Obě charitativní organizace, Fond hokejových legend a Stern Stunden se následně rozdělí o výtěžek celé akce.

Článek

V sestavě českého týmu by se měla objevit velká jména historie mezi nimiž nechybí například obránci Milan Tichý s Eduardem Uvírou, útočníci Oldřich Válek, Jiří Šejba, Vladimír Martinec nebo právě Nový, který celou akci společně s manažerem týmu Georgem Ecksteinem zorganizoval. S týmem by měl odcestovat i Karel Gut. "Na únor či březen příštího roku máme také již dohodnutou odvetu v Českých Budějovicích," řekl Nový na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Program celého dne s hokejovými legendami začne pro děti výletem lodí po Dunaji, na níž bude probíhat vánoční program. Poté bude následovat odjezd do nově postavené arény v Passau pro 1500 diváků, kterou německá strana poskytla včetně personálu k dispozici zcela zdarma. Zpestřením pak bude vystoupení slovenského zpěváka Petera Paula, uznávaného imitátora legendárního Freddieho Mercuryho.

Velkou akcí pro Caps 66 má být v příštím roce také příjezd bývalých hvězd Washingtonu Capitals, kde Nový v sezoně 1982/83 v zámoří působil. "Měli by tu být třeba Peter Bondra nebo Rod Langway, vše je na dobré cestě, aby se celá akce uskutečnila," těšil se Nový. Legendy Capitals mají do České republiky dorazit v září. Zápas by se měl podle Nového odehrát pravděpodobně v Pardubicích.

Reklama