Hlavní obsah

Rusové dokonale ovládli hokejovou scénu

PRAHA

Už na 22 utkání se protáhla neporazitelnost hokejistů Ruska na mezistátní scéně. Jejich posledním přemožitelem byl český národní tým v únoru 2008, od té doby sborná poráží jednoho soupeře za druhým. Během úžasné série se stihla ozdobit světovým titulem a neohroženě vládne i Euro Hockey Tour.

Článek

Vítězné tažení svěřenců trenéra Bykova neukončil ani moskevský Channel 1 cup a zdá se, že sehraný tým zaujímá pozici Sovětů z 80. let, kteří se dali za jistých okolností porazit, ale nikoli pravidelně porážet.

Čekání na skalp

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička připouští, že Rusové mají náskok před soupeři ze silné evropské čtyřky: „Mají vynikající mužstvo plné individuálně skvělých hráčů, přesto jsme si ověřili, že se s nimi dá hrát a třeba příště ve Švédsku už na ně vyzrajeme.“ Právě skalp Rusů bude zřejmě nutný, aby skončil už šestiletý český půst prvenství na akci evropské tour.

Treťjak se ale bouří

Na zasedání Hráčské asociace KHL však zazněl překvapivý návrh, aby největší esa soutěže už příště nemusela reprezentovat Rusko na Euro Hockey Tour. „Ať ti nejlepší jedou až na mistrovství světa. Je nesmyslné, aby při svém ligovém zatížení absolvovali všechny akce evropské tour, tam mají dostat příležitost mladí,“ podporuje stanovisko někdejší legendární útočník Igor Larionov.

„Vůbec nechápu, jak ten nápad mohl zaznít. Ruský hokej má letité tradice, lidé žijí národním týmem a najednou bychom měli mít sbornou bez těch nejlepších? Jestliže nevezmeme nejlepší hráče, může se stát, že o nás v Euro Hockey Tour přestane být zájem,“ citoval hokej.cz naštvaného prezidenta ruské hokejové federace Vladislava Treťjaka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články