Hlavní obsah

Tavares se stal nejlepším hráčem MS hokejistů do dvaceti let

OTTAWA

Kanadský talent John Tavares ovládl oceňování nejlepších hráčů na mistrovství světa hokejistů do 20 let v Ottawě. Osmnáctiletý favorit na jedničku letošního draftu NHL byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem i nejlepším útočníkem a nechybí ani v All Star týmu turnaje.

Článek

Hráč týmu juniorské OHL Oshawa Generals se však v pondělním finále při triumfu 5:1 proti Švédsku bodově neprosadil a přišel o vítězství v kanadském bodování, kde jej předstihl s 16 body za pět branek a 11 asistencí spoluhráč Cody Hodgson. Tavares byl společně s Nikitou Filatovem s osmi góly nejlepším střelcem.

Nejlepším gólmanem podle direktoriátu turnaje se stal Švéd Jacob Markström a na pozici obránce byl vyhlášen rovněž zástupce poraženého finalisty Erik Karlsson. Ten nechyběl ani v All Star týmu, kde se objevili spolu s Tavaresem další dva Kanaďané - v útoku Hodgson a v obraně P.K. Subban. Šestici doplnili v ofenzívě Filatov a v brance Slovák Jaroslav Janus.

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:
Brankář: Jacob Markström (Švédsko),
obránce: Erik Karlsson (Švédsko),
útočník: John Tavares (Kanada).
Nejužitečnější hráč: John Tavares (Kanada).
All Star tým:
Jaroslav Janus (Slovensko) - Erik Karlsson (Švédsko), P.K. Subban - John Tavares, Cody Hodgson (všichni Kanada), Nikita Filatov (Rusko).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko