Hlavní obsah

Předseda ČSLH Král: Hašek má velké jméno, je ochotný a schopný

PRAHA

Gólmanská legenda Dominik Hašek se s největší pravděpodobností stane předsedou komise Síně slávy Českého svazu ledního hokeje. Na čtvrtečním zasedání výkonného výboru ČSLH byla bývalá opora v bráně Detroitu navržena na vedoucí post a předseda svazu Tomáš Král pevně věří, že funkci Hašek přijme. „Dominik projevil eminentní zájem a předpokládám, že funkci přijme,“ řekl Sport.cz Král.

Článek

„Hašek se nechal slyšet, že by měl chuť se angažovat, věnoval by svůj čas i chuť,“ uvedl pro Sport.cz Tomáš Král k navržení „Dominátora“ na post předsedy nově vzniklé komise Síně slávy. „O funkci se zajímal i za svého působení v zámoří,“ doplnil Král s tím, že ve hře byly také varianty z řad samotných členů výkonného výboru ČSLH. Vzhledem k jejich vytíženosti však nebylo možné, aby funkci zastával někdo jiný. „Pozice předsedy vyžaduje velkou pozornost, hodně času a ochotu, bude práce jako na kostele,“ dodal.

Třiačtyřicetiletý Hašek inicioval v prosinci loňského roku připomínky k výběru 41 hokejistů a kritizoval absenci jasných pravidel a podmínek. „Nešlo o kontroverzní situaci,“ upravil na pravou míru Král. „Nešlo o kritiku, ale představu a námět, že venku to lidé dělají jinak. Spousta lidí má jen hodně názorů, ale když nastane okamžik, že mají vstát do práce, je to komplikovanější,“ myslí si. To však není Haškův případ. „Dominikův zájem nás přesvědčil, že by tu práci měl dělat právě on a jeho nabídka byla velmi zajímavá,“ těšilo předsedu svazu.

Zkušenosti se zámořským hokejem

Držitel dvou prstenů pro vítěze Stanley Cupu bude moci své zkušenosti se zámořským hokejem využít například při jednání s partnery a sháněním finančních prostředků. „Má jasnou představu i náměty, jak se tato práce dělá v zahraničí. Nabídl rovněž koncepci a myslí, že sežene od partnerů finance na pronájem prostorů či jiných aktivit,“ potěšilo Krále, kterému tak odpadnou starosti navíc.

„Bude potřeba sepsat například stanovy Síně slávy nebo shánět artefakty,“ nastínil budoucí náplň práce pardubického rodáka. „Pokud bude spolupráce fungovat, bude to pro mne i celý svaz jedině plus,“ věří Král. „Dominik Hašek je určitě také dobrá reklama a doporučení, protože každá osobnost v takové funkci je plus,“ uvědomuje si bývalý funkcionář extraligové Plzně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články