Hlavní obsah

Ostrava má mít další ledovou plochu, vyrůst by měla u ČEZ Arény

OSTRAVA

Ostrava možná bude mít další ledovou plochu, v pořadí už pátou. Nyní jsou dvě v hale společnosti Sareza v Ostravě-Porubě a další dvě fungují u ČEZ Arény v Ostravě-Vítkovicích. Další by měla vzniknout právě v jejím sousedství. Trénovat by v ní mohli například hráči extraligových Vítkovic. Novinářům to v pátek řekl ředitel společnosti Vítkovice Aréna, která halu provozuje.

Článek

"Dnes zasedalo představenstvo společnosti. Rozhodlo, že se nechá vypracovat studie. Pak se rozhodne, zda se záměr uskuteční či nikoliv," uvedl Kamil Vrubl. Dodal, že prvotní odhady nákladů se mohou pohybovat okolo 30 miliónů korun.

Podle Vrubla by Ostravě další ledová plocha prospěla. "Množí se u nás akce, kdy je využívána ledová plocha v ČEZ Aréně i v sousední multifunkční hale. Pak se musí složitě hledat prostor pro tréninky hokejistů," řekl Vrubl s tím, že v posledních letech výrazně stoupá i zájem veřejnosti o veřejné bruslení. "Pořádáme ho třikrát do týdne. Kapacita je omezená a často bývá vyprodáno," řekl.

Podle současných plánů by nová hala měla vzniknout na ploše za ČEZ Arénou. Měla by být na sloupech a prostor pod ní by se využíval jako parkoviště. "Měla by to být taková velká stodola s chlazením," řekl Vrubl s tím, že pro tréninky by ji využívaly všechny hokejové týmy od dětských až po extraligové. "V ČEZ Aréně by se pak konaly jen předzápasové tréninky a jednotlivé zápasy," dodal.

Další investice vedení společnosti v nejbližší době připravuje společně s ostravským magistrátem, který ji vlastní, do Městského stadionu. Na konci oprav v létě 2011 by měl fotbalový stadion odpovídat parametrům, které ČMFS požaduje pro zápasy druhé ligy, a měl by splňovat i požadavky Mezinárodní atletické federace. Ostrava totiž v roce 2011 bude hostit atletické mistrovství světa sportovců do 23 let. "Kdy se s rekonstrukcí začne a jaké budou náklady, se ještě neví. Rozhodnout musí město," řekl Vrubl.

Reklama

Související témata: