Hlavní obsah

V nominaci Ruska na LG Hockey Games je i nováček Rybin

MOSKVA

Sedm hokejistů z CSKA Moskva a pět z kádru lídra Kontinentální ligy Ufy povolal na únorové LG Hockey Games trenér hokejistů Ruska Vjačeslav Bykov. Na třetí díl série Euro Hockey Tour byl pozván do sborné také jeden nováček - útočník Maxim Rybin, sedmadvacetiletý svěřenec českého trenéra Miloše Říhy ze Spartaku Moskva.

Foto: www.khl.ru

Ruský trenér Vjačeslav Bykov

Článek

Ve dvaadvacetičlenném kádru je jedenáct hráčů, kteří startovali i na domácím Channel One Cupu v Moskvě. Bykov tak výběr obměnil přesně z poloviny. Do Stockholmu se tentokrát nevydají stabilní opory jako Alexej Morozov s Danisem Zaripovem a Vitalijem Proškinem z Kazaně, Sergej Zinovjev z Dynama Moskva, Maxim Sušinskij z Petrohradu a nejproduktivnější hráč KHL Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči.

Po startu v Moskvě se neobjeví ani Alexej Jašin z Jaroslavle, povolán nebyl nikdo z týmu finalisty Ligy mistrů Magnitogorsku, který bude hrát ještě v úterý 3. února v KHL utkání na ledě Togliatti.

Poprvé od minulé sezony se do nominace dostal mistr světa z loňského roku z Québeku obránce Dmitrij Vorobjev z Ufy a také zadáci Maxim Kondratěv z CSKA Moskva, Alexej Jemelin z Kazaně a útočníci Dmitrij Afanasenkov s Ivanem Něprjajevem z Dynama Moskva. Bek Jaroslavle Alexandr Guskov hrál za Rusko naposledy v prosinci 2004. Po delší době se vracejí i Oleg Kvaša z Čeljabinsku, Alexandr Suglobov z CSKA Moskva a Andrej Taratuchin z Ufy.

Rusko vládne zatím tabulce evropské tour suverénně se 17 body o devět bodů před Českou republikou. Jedinou ztrátu utrpělo v listopadu v Helsinkách právě s českým týmem, který zdolalo 1:0 až po samostatných nájezdech. Sborná vstoupí do turnaje ve Stockholmu ve čtvrtek 5. února proti domácímu Švédsku, o dva dny později narazí na Finsko a v neděli 8. února se utká s Českem.

Nominace Ruska na LG Hockey Games (5.-8. února):
Brankáři: Konstantin Barulin (CSKA Moskva), Alexandr Jerjomenko (Ufa),
obránci: Maxim Kondratěv, Konstantin Kornějev, Denis Kuljaš (všichni CSKA Moskva), Vitalij Višněvskij, Alexandr Guskov (oba Jaroslavl), Alexej Jemelin, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Dmitrij Vorobjev (Ufa),
útočníci: Alexandr Pěrežogin, Alexandr Radulov, Andrej Taratuchin (všichni Ufa), Oleg Saprykin, Alexandr Suglobov, Pjotr Ščastlivyj (všichni CSKA Moskva), Dmitrij Afanasenkov, Ivan Něprjajev (oba Dynamo Moskva), Konstantin Gorovikov (Petrohrad), Oleg Kvaša (Čeljabinsk), Alexej Michnov (Jaroslavl), Maxim Rybin (Spartak Moskva).

Reklama

Související témata: